Nationala

Cum l-a temperat Viorel Moldovan pe Gabriel Iancu: ”Ai grijă că eu nu sînt Costel Gâlcă!”

Iancu a fost cumpărat în ianuarie 2013, de la Viitorul, contra sumei de 500.000 de euro

Articol de Liviu Manolache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Selecţionerul U21 l-a reprimit în lot pe atacantul stelist, pe care Stelea îl eliminase din cauza indisciplinei. Înainte să-l crediteze cu încrederea lui, Vio l-a atenţionat pe Iancu.

Viorel Moldovan a surprins la primul lui meci pe banca "naţionalei" de tineret. La 2-1 cu Italia, l-a învestit căpitan pe Gabi Iancu, un jucător care mai des a produs probleme la Steaua decît meciuri bune. "Am încredere în Gabi, e un fotbalist important pentru mine" a sunat explicaţia selecţionerului. Încrederea şi-a alimentat-o însă cu o discuţie avută cu atacantul la primul contact direct.
Cuminte la lot, nu şi la club

L-a atenţionat să nu copieze printre "tricolori" abaterile de la club: "Ştiu că e mai «moale» Gâlcă, dar să nu te gîndeşti că faci şi cu mine la fel! Eu te şi plesnesc, te şi trimit acasă! Numai o dată să aud că bei sau că pleci din cantonament şi nu te mai întorci aici niciodată, cît oi conduce eu «naţionala»! Nu cred că nu poţi să te abţii două săptămîni, să nu bei şi să nu faci vreo prostie! Tu ce fel de jucător vrei să fii? Gâlcă sau Viorel Moldovan?".

Iancu s-a comportat OK la prima convocare cu Vio şef, a şi jucat bine împotriva Italiei, iar acum a fost chemat pentru meciul cu Muntenegru, de pe 4 septembrie, o partidă care se va disputa pe stadionul Dinamo. Între acţiunile lotului de tineret, a mai produs un eveniment la Steaua: a petrecut într-un club, cu alcool, înaintea partidei cu Ceahlăul, pe care echipa lui a pierdut-o acasă, 0-1.

A jucat mai mult cu Costel
Sîmbătă a înscris singurul gol în victoria cu Viitorul, 1-0, o reuşită din penalty, dar realizarea de trei puncte nu l-a scos pe Gabi din atenţia suporterilor stelişti, care îl acuză şi ei pentru viaţa extrasportivă agitată. "Beţivule, să nu ne mai înjuri niciodată!", i-au strigat fanii în pauza acelui joc, înainte ca Iancu să marcheze decisiv.

Reghecampf, fostul tehnician din Ghencea, îl sancţionase şi el pe atacantul de 20 de ani, pe care l-a exclus des din lotul de 18 din pricina lipsei de disciplină. Gâlcă, forţat şi de subţirimea echipei, a mizat pe Iancu mai des decît Reghe, inclusiv în Champions League, unde Gabi a bifat o contribuţie importantă în eliminarea lui Stromsgodset, cu gol înscris la 1-0 pentru roş-albaştri în Norvegia.

2 jucători are Steaua convocaţi la "naţionala" de tineret pentru meciul cu Muntenegru: fundaşul stînga Toşca şi atacantul Iancu

4 meciuri şi un gol are Iancu în acest sezon din Liga 1. E unul dintre cei 7 stelişti care au marcat în campionat, liderul fiind Keşeru, cu 7 reuşite în 6 partide

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.