Campionate

Uniunea Europeană vrea să propună boicotarea Campionatului Mondial din Rusia

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 03 septembrie 2014

Oficialii Uniunii Europene au discutat despre posibilitatea ca naţionale europene de fotbal să boicoteze Campionatul Mondial din 2018 din Rusia.

Principala cauză a acestei decizii reprezintă violenţele din estul Ucrainei, despre care se presupune că sînt cauzate de înarmarea rebelilor pro-ruşi de către Rusia, anunţă Mediafax.

Dacă se va ajunge pînă în stadiul în care să se boicoteze Campionatul Mondial, ţările europene ar urma să le interzică fotbaliştilor să participe la turneul final.

Un boicot asemănător a avut loc şi în 1980, cînd Statele Unite ale Americii nu şi-au lăsat sportivii să participe la Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova, din cauza invadării Afganistanului de către trupele sovietice.

Pentru organizarea Cupei Mondiale costurile sînt estimate la aproximativ 15 miliarde de euro. În Rusia, meciurile de la Cupa Mondială se vor disputa pe 12 stadioane din 11 oraşe: Moscova, Kaliningrad, Sankt Petersburg, Volgograd, Kazan, Nijni Novgorod, Samara, Saransk, Rostov pe Don, Soci şi Ekaterinburg.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.