Nationala

Cînd puştii schimbă istoria » Performanţă fără precedent reuşită de selecţionata U21 după victoria cu Muntenegru

Jucătorii lui Moldovan au avut o repriză secundă senzațională

Articol de Liviu Manolache, Sebastian Culea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nici o altă selecţionată a României nu a reuşit să cîştige un meci oficial după ce a fost condusă la pauză cu două goluri diferenţă.

Naţionala U21 a cîştigat joi cu 4-3 meciul cu Muntenegru deşi în minutul 66 scorul era 1-3. Revirimentul puştilor lui Moldovan este unic în fotbalul românesc! E prima oară cînd o selecţionată a României întoarce soarta unei partide oficiale după ce a fost condusă la două goluri diferenţă după prima repriză.

Omul revenirilor
Ultima oară cînd echipa mare a izbutit să întoarcă rezultatul după ce a fost condusă la pauză, la CE 2000, 3-2 împotriva Angliei, l-a avut tot pe Viorel Moldovan în prim-plan.

În postura de atacant al primei reprezentative, Moldovan a centrat la golul lui Chivu şi a obţinut lovitura de pedeapsă din care Ganea a adus victoria în ultimele minute. Partida cu englezii a fost şi singura din ultimii 36 de ani în care România a schimbat soarta unei partide în repriza secundă.

Performanţă neoficială
O singură dată în istorie, "tricolorii" au reuşit să remonteze partida după ce au intrat la pauză cu un dezavantaj de două goluri, pe 12 mai 1963, împotriva RDG-ului (3-2, după 0-2 la pauză), dar confruntarea a fost amicală.

15 minute e intervalul în care "tricolorii" au marcat cele 3 goluri care au decis învingătoarea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.