Campionate

Zlatan Ibrahimovici a mărturisit cine l-a învăţat să dea goluri fabuloase: ”Mi-a zis să fac ce face Van Basten!”

foto: Reuters

Articol de Eduard Apostol  —  sâmbătă, 06 septembrie 2014

Zlatan Ibrahimovici a dezvăluit faptul că o influenţă mare asupra carierei sale de fotbalist a avut-o Fabio Capello, pe vremea cînd italianul era antrenorul său la Juventus.


Starul lui PSG tocmai a doborît recordul lui Sven Rydell, ajungînd la 50 de goluri marcate pentru "naţionala" Suediei. Zlatan a declarat pentru Gazzetta dello Sport: "Cred că meritam să ating această cifră şi să fiu numărul 1 pentru Suedia. Este un sentiment minunat şi cu siguranţă voi mai da goluri atît pentru ţara mea, cît şi pentru PSG. Cred că am devenit un golgeter atunci cînd l-am întîlnit pe Fabio Capello. Într-o zi, mi-a arătat un video cu cele mai bune reuşite ale lui Marco van Basten şi mi-a spus: "Tu trebuie să faci la fel ca el!". Eram tînăr, dar am învăţat multe vizionînd acel film. Din acea zi, am început şi eu să marchez ca marii fotbalişti".

Nordicul a rămas acelaşi tip sigur pe el: "În plus, încă n-aţi văzut totul la mine. Cel mai frumos gol? Acea "bicicletă" cu Anglia. Dacă voi scrie o altă carte despre mine? Este foarte posibil, încă mai am multe de zis".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.