Nationala

Trei din patru » Cum ne-ar putea ajuta statistica în preliminariile pentru Euro 2016

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

E raportul situaţiilor în care România a început o campanie cu un succes în deplasare şi a terminat apoi grupa măcar pe locul 2, care ne-ar duce acum direct la Euro 2016.

Victoria de la Atena oferă deja premisele unei calificări aproape sigure prin prisma statisticii. Concret, în 3 din 4 ocazii cînd "tricolorii" au început o campanie pentru Mondial sau European cu un triumf în deplasare, echipa naţională a terminat grupa măcar pe locul secund, calificant sută la sută în sistemul actual.

Situaţii favorabile
1) Prel. CM 1958 - locul 2
În traseul spre Mondialul din Suedia, România a început cu un succes tot la Atena, 2-1, goluri semnate pentru noi de A. Ene şi Ozon. Formaţia pregătită atunci de Gică Popescu I făcea parte dintr-o serie cu Iugoslavia şi Grecia, încheiată pe locul secund. Plavii au mers la CM.

2) Prel. CM 1990 - locul 1
La primul Mondial de după Revoluţie am ajuns după ce am pornit campania cu un perfect 3-1 la Sofia contra Bulgariei. Goluri: Mateuţ şi Cămătaru (2). Am triumfat într-o grupă cu Danemarca, Grecia şi Bulgaria şi am mers la CM din Italia.

3) Prel. CM 2014 - locul 2
În precedentele preliminarii, am plecat cu un 2-0 împotriva Estoniei la Tallin, puncte reuşite de Torje şi Marica. Finalmente, am terminat parcursul pe 2, după Olanda, dar înaintea Ungariei, Turciei, Estoniei şi Andorrei. Am prins barajul, pierdut însă în faţa Greciei.

Un caz nefericit
Prel. Euro 2004 - locul 3
Într-o singură campanie am terminat mai jos de locul 2 după un start bun în deplasare. S-a întîmplat în calificările pentru Europeanul din Portugalia. Am început cu un 3-0 în Bosnia (Chivu, D. Munteanu, Ganea), însă am încheiat cu o remiză dramatică în Danemarca, 2-2, fiind egalaţi în minutul 90+5! Rezultatul ne-a aruncat pe locul 3, după danezi şi norvegieni.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.