Nationala

Sponsor pentru antrenor » În timp ce Victor Piţurcă negocia cu arabii, federaţia şi-a creionat strategia pentru următorul selecţioner

Articol de Justin Gafiuc, Răzvan Luţac  —  miercuri, 10 septembrie 2014

Oficialii de la Casa Fotbalului s-au gîndit şi la o variantă scumpă, cea mai vehiculată fiind Olăroiu. Pentru asta, au luat în calcul şi asocierea cu o firmă parteneră, care să suporte o parte din clauza de reziliere a tehnicianului dorit

Cum negocierile dintre Piţurcă şi partea arabă se aflau, ieri, într-un stadiu avansat, Federaţia îşi pregătise deja strategia pentru viitor, creionînd un profil al viitorului selecţioner. Şi a gîndit inclusiv o soluţie pentru principalul impediment, clauzele de reziliere uriaşe ale antrenorilor vizaţi: o înţelegere cu anumiţi sponsori, care să achite o parte din suma necesară dezlegării tehnicianului ţintit!

Spre exemplu, unul dintre principalii pretendenţi, Cosmin Olăroiu, are o clauză de reziliere de 2.000.000 de euro la Al Ahli (Emiratele Arabe Unite). Şi un salariu dublu! Extrem de mult pentru Casa Fotbalului.

Federaţia ar încasa însă o parte din aceşti bani din despăgubirile venite dinspre Piţurcă, cealaltă urmînd să vină de la respectivul sponsor, căruia ar urma să i se acorde vizibilitate preferenţială la acţiunile FRF.

E o practică folosită şi la nivel internaţional, unde Antonio Conte, spre exemplu, a ajuns pe banca Italiei după un parteneriat financiar între forul naţional şi Puma pentru a-i suporta împreună salariul de 3,6 milioane de euro pe an.
Pe lîngă Oli, restul variantelor au fost discutate încă de ieri: interimarul, Anghel Iordănescu, Viorel Moldovan sau, şi mai probabil, un tehnician străin.



"Aşteptăm un răspuns de la domnul Piţurcă în cursul serii de marţi. Noi ne-am comportat corect, a fost o discuţie preliminară, e posibil să mai avem una. Dacă nu ne dă un răspuns ferm că rămîne, ne rezervăm dreptul să începem discuţiile cu alte persoane. Momentan, avem patru variante"
Andrei Vochin, consilierul lui Burleanu, la Digisport

Burleanu: "Eroi"
Într-un text postat pe blogul personal, Răzvan Burleanu îi ridică în slăvi pe "tricolori": "Duminică seară, tricolorii au fost eroi. Nu am trecut printr-un război, dar dacă dicţionarele fixează termenul «erou» şi în dreptul celor care dau dovadă de abnegaţie deosebită în condiţii grele, înseamnă că am fost eroi".




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.