EURO 2016

Raport pozitiv al UEFA pentru candidatura Bucureştiului la organizarea Campionatului European din 2020

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 10 September 2014

UEFA a publicat, miercuri, raportul de evaluare a celor 19 dosare de candidatură pentru organizarea unor partide din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020, competiţie ce va fi găzduită de 13 oraşe, şi potrivit acestuia România mai are de rezolvat probleme de infrastructură.

Astfel, raportul scoate în evidenţă slaba legătură dintre aeroportul internaţional Henri Coandă şi oraşul Bucureşti.

"Bucureştiul este legat în mod suficient de toate destinaţiile majore ale Europei, atît pe uscat, cît şi aerian, în contextul în care pentru Euro-2020 aeroportul va juca un rol predominant. Aeroportul, centrul oraşului şi stadionul sînt mai degrabă slab legate cu autobuze şi capacitatea va trebui sporită considerabil.

O nouă linie de metrou este planificată pentru 2020. Accesul pe ultimul kilometru la stadion este asigurat suficient de transportul public (linie de metrou în proiect, tramvaie şi autobuze). Nu există informaţii privind parcul de mijloace de transport şi nici despre sistemul de funcţionare.

Capacitatea aeroportului internaţional este suficientă astfel încît să opereze traficul aşteptat în 2020 şi cel suplimentar datorat turneului. Autoritatea aeronautică civilă a confirmat că nu există restricţii privind zborurile de noapte", se arată la capitolul "Mobilitate" al raportului.

Sursa: MEDIAFAX

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.