Liga 1

Cea mai internaţională Steaua » ”Roş-albaştrii” au stabilit un record istoric după ultimele transferuri

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După campania de achiziţii din această vară şi debutul lui Prepeliţă în tricolor, roş-albaştrii au ajuns să aibă în lot 13 fotbalişti care au evoluat la echipa naţională în ultimii doi ani


După transferurile din această vară, Steaua bifează un record în istoria ei. Clubul din Ghencea a ajuns să aibă în lot 13 jucători care au bifat cel puţin un meci în echipa naţională în ultimii doi ani de zile! Dintre aceştia, patru au venit în această vară: Bourceanu, Papp şi Rusescu au fost împrumutaţi un sezon, iar Luchin a fost transferat. Gaşca s-a mărit şi după ce Prepeliţă a debutat în tricolor în partida cu Grecia.

Ceilalţi internaţionali români din lotul roş-albaştrilor sînt: Latovlevici, Chipciu, Tănase, Adi Popa şi Keşeru. Acestora li se adaugă şi trei străini: lituanianul Arlauskis, polonezul Szukala şi Varela, jucător născut în Portugalia, dar care evoluează pentru reprezentativa Insulelor Capului Verde.

Lista ar fi putut fi şi mai lungă. În lotul lui Gâlcă se mai află încă doi jucători cu selecţii la naţională, dar care n-au mai intrat în vederile lui Victor Piţurcă în ultima perioadă: Cornel Rîpă şi Ionuţ Neagu. Fundaşul dreapta a evoluat ultima oară în tricolor în martie 2011, împotriva Bosniei, iar mijlocaşul în februarie 2012, contra Uruguayului.

Sînmărtean e al 14-lea
Pe lîngă cei 13 fotbalişti care au îmbrăcat măcar o dată tricoul echipei naţionale în ultimii doi ani de zile, în lotul Stelei se mai află Lucian Sînmărtean. Acesta a ratat la mustaţă convocarea pentru întîlnirea cu Grecia de duminică. Selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat că s-a aflat în vederile sale, dar că a renunţat să-l cheme din cauză că era accidentat: "S-a schimbat mult în bine în ultima perioadă, a avut nişte evoluţii foarte bune. Din păcate, a fost indisponibil".

3 fotbalişti de la Steaua au fost convocaţi la lotul naţional de tineret al României în ultimii doi ani: Toşca, N. Stanciu şi G. Iancu


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.