Liga 1

VIDEO Revoluţie franceză » În plină criză de atacanţi la Steaua şi la ”naţională”, Claudiu Keşeru s-a dezlănţuit în Liga 1! Cifre fabuloase

Articol de Florin Dincă  —  sâmbătă, 13 septembrie 2014

Steaua a negociat în această vară pentru transferurile lui Hamza Younes şi Jeremy Bokila, dorind să îşi întărească serios atacul. Ambele mutări au picat, însă ”roş-albaştrii” şi-au dat seama că aveau ”perla” mult căutată chiar în curtea lor.

Claudiu Keşeru are un 2014 de vis! Decizia de a reveni în România după 11 ani petrecuţi în Franţa s-a dovedit a fi una inspirată Sosit în Ghencea la începutul anului, după un tur ratat la Bastia, în Ligue 1, atacantul de 27 de ani e într-o formă excelentă. Vîrful Stelei a înscris de 17 ori în acest an doar în Liga 1, unde a bifat 24 de meciuri. Media de goluri e una excelentă! Keşeru înscrie o dată la fiecare 69 de minute. În total, în cele 9 luni petrecute la campioana României, acesta a marcat 21 de goluri, incluzînd aici şi reuşitele din Cupa României, Cupa Ligii şi Supercupa României.

Killer-ul rivalelor
În nici un an, Keşeru a reuşit să înscrie deja de 5 ori în faţa marilor rivale ale Stelei! De trei ori a punctat în poarta Rapidului şi de două ori în cea a lui Dinamo. A reuşit să debuteze cu gol în Derby de România, salvînd-o pe Steaua de la o înfrîngere în faţa ”cîinilor” chiar în Ghencea.

Titular cu Ungaria?
Forma excelentă prin care trece l-ar putea propulsa direct în primul ”11” al României pentru partida cu Ungaria! Ciprian Marica este suspendat pentru meciul din octombrie, iar Piţurcă are puţine variante viabile pentru a-l înlocui. Ajuns deja la 9 goluri în 7 meciuri în acest sezon al Ligii 1, Keşeru are toate şansele să fie golgeterul campionatului şi să îi ia faţa lui Marica la ”naţională”. La ultimul meci, 1-0 cu Grecia, Claudiu a fost rezervă.

Pressing la Piţi
Dacă îşi va menţine ritmul pînă la finalul sezonului, Keşeru ar putea stabili un nou record în Ghencea pentru cele mai multe goluri înscrise într-un sezon. Acesta este deţinut în momentul de faţă de Victor Piţurcă, actualul selecţioner marcînd 34 de goluri în tricoul Stelei în sezonul 1987/1988.

6 goluri a marcat Keşeru în meciul cu Pandurii, 6-0, record absolut pentru Steaua

2,5 milioane de euro e cota atacantului pe transfermarkt.de, cea mai mare din cariera sa

GOLURILE LUI KEŞERU ÎN ACEST SEZON
1. Rapid - Steaua 1-3 (1-1)

2. Steaua - Pandurii 6-0 (1-0)

3. Steaua - Pandurii 6-0 (2-0)

4. Steaua - Pandurii 6-0 (3-0)

5. Steaua - Pandurii 6-0 (4-0)

6. Steaua - Pandurii 6-0 (5-0)

7. Steaua - Pandurii 6-0 (6-0)

8. Steaua - Gaz Metan 3-1 (1-0)

9. Steaua - Gaz Metan 3-1 (3-0)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.