Campionate

Xavi Hernandez a vorbit despre despărţirea de Barça » "Le-am spus celor din club"

foto: as.com

Articol de Cristina Negrilă  —  marţi, 16 septembrie 2014

Xavi Hernandez a acordat un interviu pentru "Espacio Reservado" şi a comentat posibila despărţire de singura echipă la care a activat în carieră.

"Dacă ar fi după mine, nu aş pleca niciodată de la Barcelona, dar depinde de circumstanţe. Aş fi putut pleca, am avut multe ocazii, dar în cele din urmă nu m-a lăsat sufletul, am fost copleşit de dragostea pe care o port acestei echipe. Le-am spus celor de la club că nu vreau să joc la altă echipă din Europa. Nu concep să joc într-un meci de Champions League şi să port alt tricou în afară de cel al Barcelonei pe Camp Nou  Dorinţa mea a fost mereu să-mi închei cariera la Barça", a mărturisit Xavi, conform as.com.

A fost o vară agitată pentru căpitanul blaugrana. Xavi a fost la un pas să se despartă de catalani şi să se transfere în Qatar sau în SUA. A refuzat, pe ultima sută de metri ofertele, după ce a discutat cu oficialii clubului şi cu tehnicianul Luis Enrique.

Xavi despre Messi şi Iniesta

"Pentru mine, Messi e cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului. Cel mai dezechilibrant, cel mai valoros. Din punctul meu de vedere, nu poate fi comparat cu nimeni, e numărul 1 şi asta de departe".

"Iniesta e cel mai talentat fotbalist spaniol din istorie. Toate conceptele Barçei pe care le-am tot folosit în ultimii ani pot fi înţelese perfect doar urmărindu-l jucînd pe Andres".

Xavi despre cei doi antrenori decedaţi în 2014, Luis Aragones şi Tito Vilanova
"Tito a fost un om extraordinar. O persoană bună, sufletistă, cu spirit de învingător, iubea fotbalul şi era foarte apropiat de jucători. Dispariţia lui ne-a afectat mult".

"Luis Aragones a fost cel care mi-a influenţat cel mai mult cariera. Nu vreau să fiu nedrept cu alţi antrenori punîndu-l pe Luis mai presus, dar dacă nu aş face-o, aş fi nedrept faţă de el".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.