Tenis

Un loc în elită » După 16 ani, România va fi reprezentată la Turneul Campioanelor. Felicitări, Simona Halep!

Simona Halep şi semnul cu "Road to Singapore" într-o fotografie făcută în timpul turneului de la Madrid, în mai Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Numărul 2 mondial este a treia jucătoare care şi-a asigurat prezenţa la Singapore, după Serena Williams şi Maria Şarapova. Din 1998 n-a mai avut România pe cineva la turneul care încheie sezonul


Luni seară, cînd pe site-ul WTA a apărut anunţul de "breaking news", s-a confirmat ceva ce era logic să se întîmple: Simona Halep şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campioanelor. Concursul care le reuneşte pe primele 8 jucătoare ale lumii se va ţine începînd de anul acesta - şi pînă în 2018 - la Singapore, în perioada 20-26 octombrie. Pînă înainte de US Open, românca era a doua în clasamentului anului, în urma Mariei Şarapova. Apoi, după ce şi-a conservat titlul, Serena Williams a trecut pe locul întîi, fiind şi prima calificată la Turneul Campioanelor. La puţină vreme, şi-a asigurat şi rusoaica din punctul de vedere matematic prezenţa la Singapore.

Simona nu putea decît să urmeze. Rezultatele de anul acesta o trimiteau, practic, la ultimul turneu important al anului încă de după Wimbledon. Cu o constanţă la nivel ridicat, mereu în fazele finale ale concursurilor tari, era clar că urmează calificarea la WTA Finals. România n-a mai avut pe cineva la spectacolul de elită din 1998, de la Irina Spîrlea, cea care ajungea în semifinale, la fel ca în 1997. Pe atunci însă, modul de desfăşurare era altul, un tablou cu 16 poziţii, în sistem eliminatoriu. Din 2003, s-a revenit la formatul cu două grupe a cîte 4 jucătoare, primele două clasate urmînd să-şi dispute, încrucişat, semifinalele.

"Am visat mereu să ajung la Turneul Campioanelor", a spus Halep pentru site-ul WTA. "Sînt fericită că m-am calificat pentru că acolo vor fi primele opt cele mai bune jucătoare din lume. Mă voi pregăti pentru Singapore antrenîndu-mă dur în fiecare zi. Ne vedem acolo!", şi-a încheiat ea mesajul video, rostit peste o succesiune de imagini care trece în revistă momentele ei de vîrf în 2014. Pînă la WTA Finals, Simona va participa la alte două turnee din Asia, Wuhan şi Beijing.


Reperele Simonei Halep în 2014
Ianuarie
Australian Open - sferturi
Februarie
Doha - victorie
Martie
Indian Wells - semifinale
Mai
Madrid - finală
Iunie
Roland Garros - finală
Iulie
Wimbledon - semifinale
Bucureşti - victorie


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.