Tenis

Căutînd declicul » Simona Halep încearcă să îşi revină după eliminarea de la Wuhan: urmează Beijing

Simona Halep se ceartă, parcă spunîndu-şi că trebuia să trimită mingea în altă direcţie decît cea aleasă // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Românca, favorită numărul 2 pe tabloul din China, a cedat după aproape două ore de joc la Garbińe Muguruza, 6-2, 2-6, 3-6.

Uneori, jumătăţile nu seamănă. E ceea ce experimentează Simona Halep în acest sezon atît de dens pe care îl parcurge: prima lui parte a adus rezultate remarcabile în serie, cea de-a doua parcă încă nici n-a demarat.

După ce s-a impus la Bucureşti, în iulie, pe zgură, jucătoarea română a intrat în sezonul de hard o dată cu turneul de la Cincinnati, jucînd apoi la New Haven şi US Open.

A reuşit un sfert de finală, cîştigînd în total 4, în cele trei concursuri, meciuri şi pierzînd 3. Pentru circuitul de hard asiatic, a ales doar două competiţii, Wuhan şi Beijing.

Un set bun
Iar ieri, în runda secundă de la Wuhan, după ce avusese primul tur liber, a fost învinsă de Garbińe Muguruza în trei seturi, la capătul unui meci care a început la ora 11:00 locală, fiind primul de pe Terenul Central. Cele două se înfruntau pentru prima dată.

Simona a început bine, dominînd net actul întîi, cu un joc fluent şi cîteva momente de sclipire care au trezit publicul un pic amorţit al dimineţii. 6-2 fără dubii pentru o Halep care a evoluat ca în momentele ei de vîrf din acest sezon.

Două rele
Apoi însă, dintr-o dată, Muguruza s-a trezit şi a schimbat registrul de joc. Mult mai agresivă, cu retururi lungi, deranjante, a început s-o preseze tot mai tare pe româncă. Procentajul la primul serviciu al Simonei a scăzut vertiginos, pînă la 33%, dar şi acolo, şi în decisiv a contat imens eficienţa serviciului al doilea, mai scăzută evident în cazul numărului 2 mondial.

Spaniola, 20 de ani, numărul 22 WTA, a continuat să fie ofensivă, tendinţă reflectată şi în cuantumul loviturilor cîştigătoare, respectiv al greşelilor neforţate.

Iberica a cîştigat cu 6-2, 6-3 seturile 2 şi 3, adăugînd încă o victorie de prestigiu la bilanţul ei de anul acesta, după ce la Roland Garros o eliminase pe Serena Williams, liderul mondial, în turul al 2-lea. Iar Halep, care declarase zilele trecute că "abia aştept să-mi regăsesc încrederea", va trebui să aştepte pînă săptămîna viitoare, la Beijing, turneu de categorie Premier Mandatory.

Poate acolo se va produce declicul atît de căutat şi jumătatea a doua a sezonului va începe să semene, chiar şi pe termen scurt, cu prima.

Poate fi depăşită
Simona îşi va păstra poziţia a doua în clasamentul mondial pentru săptămîna viitoare cu o singură condiţie: ca Maria Şarapova să nu ajungă în finala turneului de la Wuhan (Premier 5, premii de 2,44 milioane de dolari).

Dacă rusoaica va disputa ultimul act, atunci Halep va coborî pe locul al 3-lea. Şarapova va juca astăzi în turul al treilea contra elveţiencei Timea Bacsinszky.

14 înfrîngeri a suferit Simona Halep anul acesta, inclusiv cea de ieri, ea reuşind, în schimb, să cîştige 40 de meciuri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.