Nationala

VIDEO Pierduţi în munţi » România a debutat cu stîngul în preliminariile pentru Euro 2015: 1-2 cu Cehia

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Elevii lui Florin Răducioiu au sperat după golul egalizator înscris de Mihalcea, assist Ianis Hagi, însă o gafă a portarului Dur-Bozoancă a îngropat "tricolorii" mici.

Primul meci oficial al generaţiei lui Ianis Hagi n-a început strălucit. După doar 11 minute, portarul Dur-Bozoancă a fost surprins de cehul Plachy, fundaş stînga în echipa adversă, cu un şut de la 35 de metri. Apoi a intrat în scenă Hagi junior!

L-a servit pe Vlad Mihalcea, mijlocaş la FC Braşov, care a egalat din interiorul careului. Părea că "tricolorii" îşi vor reveni după startul slab, mai ales că, în primele patru minute ale reprizei secunde - la acest nivel, reprizele durează 40 de minute - am ratat cîteva ocazii.

Însă acelaşi goalkeeper a greşit şi la golul doi. Sadilek a trimis o centrare din lovitură liberă (49), iar Dur-Bozoancă a scăpat balonul în poartă. Puştii lui Răducioiu au încercat în zadar să revină de la 1-2.

Astfel, victoria cu Danemarca devine indispensabilă pentru ca ai noştri să nu mai depindă de meciul direct dintre Cehia şi nordici.

Accidentare urîtă
În minutul 76, Casap s-a ciocnit dur cu un adversar, rămînînd nemişcat la pămînt. A fost imediat înlocuit, deşi intrase pe teren cu 15 minute înainte, fiind transportat de urgenţă la spital.

Cehia U17 - România U17 2-1
Au marcat: Plachy (11), Sadilek (49) / V. Mihalcea (27)

România U17: Dur-Bozoancă - Motreanu, Ghiţă, Killyen, Fridrich - Oaidă (62 Casap, 76 Velcotă), I. Tănase - V. Mihalcea, I. Hagi, A. Ciobanu (65 Cârnaţ) - Fl. Coman

Cum se pot califica românii la Euro
- termină pe unul din primele două locuri în preliminarii sau pe primele cinci cele mai bune locuri trei
- ajung în turul de elită, de unde 15 echipe avansează către turneul final, organizat la anul de Bulgaria
- e pentru prima oară cînd vor fi 16 echipe la CE, nu 8

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.