Stranieri

De ce este ”decarul” tricolorilor rezervă la VfB Stuttgart: ”Alex Maxim nu se apără”

Maxim, sezonul trecut, într-un duel cu Dante (Bayern). Aici e deficitar românul în această stagiune // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul Armin Veh vrea ca românul să-şi îmbunătăţească jocul pe faza defensivă: ”Nu-i de ajuns să fie bun cu mingea la picior!”

Alexandru Maxim va fi, foarte probabil, titular diseară, la Stuttgart, în duelul cu Hertha de la Berlin. E vestea bună pe care ne-o dă tabloidul Bild. Chiar foarte bună înaintea "şocului" cu Ungaria din 11 octombrie. În sfîrşit, un stranier care joacă!

Vestea proastă e că "tricolorul" va reveni în echipă doar pentru că s-a accidentat mijlocaşul Didavi. Aşadar, o conjunctură favorabilă.

"Alex trebuie să se bată pentru minge"
Campionul assisturilor la VfB sezonul trecut, "unul dintre cei mai harnici în pregătiri", cum observa Bild, şi autorul primului gol al şvabilor în noul sezon ar urma să se întoarcă apoi pe bancă.

Explicaţia? Antrenorul Armin Veh îi reproşează lipsa de implicare în faza defensivă: "Nu-i de ajuns să fie bun cu balonul la picior. Alex trebuie să se bată şi pentru recuperarea lui. Mai are de lucru". Ceea ce nu e deloc îmbucurător pentru "naţională". Altcineva va trebui să recupereze mingea în locul lui.

7 goluri şi 12 assisturi a reuşit Maxim campionatul trecut pentru şvabi în 29 de meciuri

1 gol, zero pase decisive şi doar 41 la sută dueluri cîştigate are "tricolorul" în 171 minute jucate din 540 posibile în actualul sezon

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.