Tenis

Simona Halep află azi pe ce poziţie va cădea în clasamentul WTA: pe 3 sau pe 4! Totul depinde de finala de la Beijing

Simona Halep se calificase în "sferturi" la Beijing, dar a declarat forfait din motive medicale // Foto: Reuters

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Finala de la Beijing se dispută, de la ora 11:00, între Maria Şarapova şi Petra Kvitova. Rusoaica a depăşit-o deja pe româncă, cehoaica o poate face şi ea.

Simona Halep a părăsit Beijing-ul joi, înainte de disputarea sferturilor de finală, dar şi după o victorie epuizantă în faţa Andreei Petkovic, şi a venit acasă pentru a face investigaţii medicale.

Problema de la şold, apărută în Asia, e cea care a împiedicat-o să rămînă în turneul Premier Mandatory, însă românca nu a dorit să-şi pună în pericol participarea la Turneul Campioanelor (20-26 octombrie, Singapore).

La începerea concursului din capitala Chinei, Simona se afla pe locul al 2-lea în clasamentul mondial, pe care urcase prima dată anul acesta, pe 11 august. Rezultatele înregistrate însă în puternicul concurs asiatic, inclusiv al ei, îi vor influenţa poziţia în ierarhia WTA.

De fapt, după disputarea, ieri, a semifinalelor, era clar că Maria Şarapova o va depăşi în noul clasament, cel care va fi publicat luni, ceea ce înseamnă că românca va coborî un loc. Poate aluneca însă chiar două, pînă pe 4, în funcţie de deznodămîntul finalei.

Aceasta se va disputa azi, de la ora 11:00 (în direct la Dolce Sport 2) între Maria Şarapova şi Petra Kvitova. Dacă va învinge cehoaica, ea va trece pe locul secund, rusoaica va fi pe 3, iar Halep pe 4.

Clasamentul WTA
- dacă învinge Şarapova:
1. Serena Williams 8.645 p
2. Maria Şarapova 6.680 p
3. Simona Halep 6.246 p
4. Petra Kvitova 6.126 p

- dacă învinge Kvitova
1. Serena Williams 8.645 p
2. Petra Kvitova 6.476 p
3. Maria Şarapova 6.330 p
4. Simona Halep 6.246 p

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.