Nationala

Un fost fotbalist al Stelei recunoaşte: "Mi-a zis că nu mă bagă pentru că sînt maghiar şi partidul crede că vînd meciul"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 07 octombrie 2014

A jucat pentru Steaua 10 ani şi a acumulat 271 de apariţii, iar acum la cei 70 de ani ai săi face dezvăluiri incredibile dinaintea meciurilor pe care România le avea în compania Ungariei pe timpul comunismului.

Lajos Sătmăreanu a participat cu echipa naţională a României la Campionatul Mondial din Mexic, din 1970, iar unul dintre cele mai bune meciuri ale sale pentru naţională a fost împotriva Ungariei, în 1972, cînd a înscris la Budapesta, în egalul 1-1. Din păcate, "tricolorii" nu s-au calificat la Euro 1972.

"Angelo Niculescu mi-a spus că e posibil să nu mă bage fiindcă sînt maghiar şi cei de la partid l-au avertizat că voi vinde meciul. Doar mi-a zis, apoi m-a băgat fără probleme. Avea încredere în mine şi nu l-am dezamăgit, oricum era o prostie fără margini. Visez noapte de noapte golul pe care l-am marcat. De altfel, cred că toată atmosfera încărcată din punct de vedere politic ne-a făcut să pierdem acest baraj", a spus Sătmăreanu pentru dolcesport.ro.

Numele real al fostului mare fotbalist este Lajos Szatmari şi s-a născut în Ungaria la Nagyszalonta (în 1944 aparţinea ţării vecine), iar acum antrenează în Liga a IV-a din Giurgiu, la Unirea Mihăileşti.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.