Liga Campionilor

Dezvăluiri incredibile la 17 ani de la cea mai răsunătoare întoarcere de scor împotriva Stelei: "Mi-a spus scorul exact"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 07 October 2014

Steaua a cîştigat cu 3-2 partida cu PSG din preliminariile Ligii Campionilor din 1997, dar UEFA a decis să le acorde "militarilor" victoria la "masa verde", deoarece francezii îl folosiseră pe Lurent Fournier, care era suspendat. Steliştii plecau ca favoriţi la calificare în returul cu PSG, dar meciul a luat o turnură spectaculoasă, iar echipa din "Hexagon" a învins cu 5-0.

Michel Denisot, preşedintele lui PSG în perioada 1991-1998, a dezvăluit un episod neştiut despre cum a plătit un lider spiritual pentru a-i spune ce se va întîmpla în partida retur.

"Am pierdut atunci meciul cu Steaua la "masa verde", am avut un jucător suspendat. Claude Le Roy, directorul nostru sportiv şi un mare cunoscător al Africii, mi-a vorbit despre un marabu (n.r. călugăr din Africa considerat sfînt) pe nume Sidi. I-am trimis 500 de euro prin poştă. Înainte de meciul retur mi-a spus la telefon scorul corect şi că Florian Maurice va înscrie în minutul 40.

A avut dreptate, a fost 5-0, iar Maurice a marcat în minutul 41. Întotdeauna îl sun cînd am ocazia. Vorbesc şi despre alte subiecte cu el, mă consult ori de cîte ori am nevoie, la fel cum a fost şi în cazul antrenorului Leonardo de la Milan", a spus Michel Denisot pentru ediţia tipărită a ziarului L'Equipe.

Din echipa Stelei de atunci făceau parte, printre alţii: Laurenţiu Reghecampf, fostul tehnician la roş-albaştrilor, şi Laurenţiu Roşu, care acum este antrenorul secund al lui Costel Gâlcă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.