Nationala

Explicaţie halucinantă a celor de la Iris: "Boloni e părtinitor! «Pe ei, pe mama lor» e O METAFORĂ din mişcarea Flower Power" :O

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 09 October 2014

Într-un interviu EXCLUSIV pentru ediţia tipărită a GSP, solistul trupei Iris, Rafael, spune că sintagma "Pe ei, pe mama lor!" e inspirată din mişcarea Flower Power, respectiv dictonul "Make love, not war" şi reprezintă descătuşarea suporterilor, "cărora li s-a băgat pînă acum pumnul în gură"

Fostul selecţioner al României, Ladislau Boloni, a criticat ieri dur noul imn al echipei naţionale de fotbal a României, care se va auzi pentru prima dată pe un stadion chiar în meciul de sîmbătă cu Ungaria.

"Cel care a compus versurile imnului a fost un om foarte, foarte sărac din punct de vedere intelectual. L-aş trimite în Anglia ca să asculte acolo imnurile unor echipe de fotbal", a spus Boloni, ultragiat de refrenul "pe ei, pe mama lor", pe care piesa compusă de Iris îl conţine.

Într-un interviu pentru ediţia de astăzi a Gazetei Sporturilor, care poate fi citit şi pe platforma Gazeta Digitală, solistul vocal al trupei Iris, Rafael, a încercat să explice controversatul vers, pe care îl numeşte "metaforă":

"Noi credem că metafora "Hai pe ei, pe mama lor" vine din mişcarea rock mondială Flower Power, respectiv "Make love, not war" (în traducere, faceţi dragoste, nu război)!

N-aş spune că ne-am interesat la UEFA dacă acest vers ne-ar putea dăuna, însă ungurii n-au cum să profite. Nu sînt cuvinte obscene, nu au de ce să se lege, noi ne-am gîndit mult timp la versuri. A fost o treabă colectivă".



"Celor care se leagă de imn le-aş recomanda să scoată textul deoparte şi să citească totul vers cu vers. Trebuie respectaţi şi spectatorii care plătesc biletul de meci"
Rafael, solist Iris

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.