Ciclism

Cîştigătorul Turului Franţei 2010, Andy Schleck, s-a retras din ciclism în lacrimi: "Pur şi simplu, nu mai pot" :(

Andy Schleck, în fruntea plutonului, în Turul Franței, foto: reuters

Articol de Mitică Docan  —  joi, 09 octombrie 2014

Luxemburghezul Andy Schleck s-a retras din ciclismul profesionist. Cîştigător în Turul Franţei 2010, după ce Alberto Contador a fost descalificat pentru dopaj, Andy a fost măcinat în ultimele două sezoane de numeroase accidentări, care nu i-au mai acordat şansa să fie un ciclist competitiv

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, Andy a mărturisit cu ochii în lacrimi: "Genunchiul meu a luat decizia în locul meu. Nu mai puteam să fac faţă durerii. Pur şi simplu mergeam pe bicicletă pentru 3-4 ore, după care simţeam că mă doare. Am terminat-o cu ciclismul profesionist. Cînd am fost căzut, mereu m-am ridicat, dar de data aceasta nu mai pot"

În vîrstă de 29 de ani, Andy Schleck a rămas fără echipă în această toamnă, după un nou sezon ratat. Dacă fratele său, Frank, a semnat cu cei de la Trek, Andy nu a reuşit să semneze o nouă înţelegere. Accidentat în etapa a 3-a din Turul Franţei, atunci cînd a căzut pe genunchiul care i-a sfîrşit cariera, Schleck a bifat un al treilea sezon consecutiv fără victorie.

Cîştigător de Turul Franţei în 2010, după ce Contador a fost suspendat pentru clenbuterol şi rezultatele sale au fost radiate pentru doi ani, Andy Schleck a fost un excelent căţărător, cu slabe abilităţi de contratimp, dar decent în cursele clasice, acolo unde a bifat un Liege-Bastogne-Liege, în 2009.

"Mă bucur pentru cariera mea. Am meritat Turul din 2010, chiar dacă l-am obţinut la masa verde. Mă bucur că am stat pe podiumul din Paris cu fratele meu, Frank (în 2011). Am cîteva idei despre ce vreau să fac în partea următoare a carierei, dar nu mă întrebaţi. O să fac parte în continuare din această minunată lume a ciclismului", a completat fostul rutier.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.