Fotbal   •   Nationala   •   ROMÂNIA - UNGARIA, SÎMBĂTĂ, 19:00 ÎN DIRECT PE TVR 1 ŞI LIVE TEXT PE GSP.RO

FOTO Cum arată Arena Naţională cu 48 de ore înaintea meciului România-Ungaria

+5 Foto
Foto: PMB

Articol de Andrei Crăiţoiu   —  joi, 09 octombrie 2014

Autorităţile de la noi, dar şi oficialii Federaţiei Române de Fotbal se tem de meciul din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2016 cu Ungaria, transmis în direct de TVR 1 de la ora 19:00, dar şi live-text pe GSP.RO.



În această seară, Primarul General al Bucureştiului, Sorin Oprescu a verificat stadiul pregărilor pentru meciul de sîmbătă, dar a prezentat presei şi noua instalataţie achiziţionată special pentru gazon.

"Astăzi are loc plecarea în cursă pentru cele patru meciuri pe care Bucureştiul le va găzdui în 2020. S-a montat un nou gazon, un teren de joc după conceptele UEFA, perfect pentru meciul cu Ungaria. S-au cumpărat şi lămpile care ajută la fotosinteza ierbii, speciale pentru acest lucru. Aveam nevoie de ele, iar de acum înainte trebuie să facem tot posibilul să iasă bine totul pe stadion.

Acum aceste lămpi ne vor ajuta foarte mult în procesul de creştere al ierbii, glumeam zilele astea «Bă, acum să ştim să le şi folosim!». Nu ne facem probleme, totul o să fie conform planului", a precizat Oprescu. Autorităţile speră că prin achiziţia acestor lămpi, gazonul să fie schimbat mai rar în următoarea perioadă.

În ceea ce priveşte costurile acestor investiţii, reprezentanţii Municipalităţii au explicat că, aceste îmbunătăţiri, inclusiv mentenanţa la toate sistemele din stadion (sistem de iluminat, sistem de monitorizare video, circuit TV, sistem de încălzire a gazonului, sistem audio, sistem de climatizare stadion, schimbare gazon, întreţinere cub video etc.) au costat în jur de 900.000 de euro.


Oficialii Primăriei Bucureşti au anunţat şi montrarea unui nou sistem special pentru iarba de pe Arena Naţională:

- aerare (ventilarea la nivelul rădăcinii)

- fertilizare (subterană – hrănirea rădăcinii)

- irigare subterană (reducerea consumului de apă)

- drenare activă suplimentară (crearea unui microclimat prin menţinerea unui grad de umiditate optim la nivelul rădăcinii şi eliminarea surplusului de gaze care se formează prin putrezirea naturală a rădăcinilor)

În perioada septembrie – octombrie 2014, în cadrul Arenei Nationale s-au derulat mai multe operaţiuni de modernizare:



- instalarea în substratul suport al gazonului a unui sistem performant de aerare, irigare, fertilizare şi drenare activă

- montarea unui sistem de insoliere artificială pentru stimularea fotosintezei (lămpi UV care stimulează creşterea gazonului)

- reabilitarea suprafeţei acoperite cu gazon sintetic, cu tartan şi înlocuirea gazonului artificial din zona Tribunei I

- schimbarea integrală a gazonuli

- modernizarea zonei dedicate pepinierei de gazon

- din această iarna, se va monta şi o prelată care permite pătrunderea razelor de soare şi UV artificiale, care va face posibilă dezvoltarea gazonului şi în perioada friguroasă.

De aceleaşi sisteme beneficiază multe stadioane europene moderne, printre care Real Madrid, Barcelona,  FC Arsenal şi Ajax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.