Nationala

Laude pentru Lucian Sînmărtean, după ce a jucat superb în dubla cu Ungaria şi Finlanda: "Ar trebui clonat!"

Pentru evoluțiile din întîlnirile cu Ungaria și Finlanda, Sînmărtean a primit din partea Gazetei notele 8, respectiv 9

Articol de George Stanciu  —  joi, 16 octombrie 2014

Mijlocaşul a strîns doar 9 selecţii printre ”tricolori”. El are mai puţine convocări decît fotbalişti care au dezamăgit, precum Florescu, Roman sau Alin Stoica.

"Magicianul" Stelei, Lucian Sînmărtean, a adus un strop de genialitate şi în echipa naţională, fiind decisiv în ultimele două partide din preliminarii, cu Ungaria şi Finlanda. Imediat după victoria de la Helsinki, play-maker-ul a fost lăudat de oamenii de fotbal din România, mulţi dintre ei întrebîndu-se de ce a bifat atît de puţine selecţii pentru prima reprezentativă.

Prima reacţie a venit chiar din partea marcatorului "dublei" care ne-a adus cele 3 puncte cu Finlanda, Bogdan Stancu: "Lucian este un jucător foarte, foarte, foarte bun şi îi mulţumesc pentru cele două pase decisive! Ne simţim excelent cu el pe teren". Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a completat: "Sînmărtean ar trebui clonat şi întinerit pentru tot ceea ce face la lotul naţional!".

"Hepatita" l-a alungat din Grant
Marian Rada l-a lăudat pe Sînmărtean, însă şi-a adus aminte de un episod neplăcut din iarna lui 2003, cînd mijlocaşul bistriţean a fost pus pe fugă din Giuleşti, înainte de a îmbrăca tricoul alb-vişiniu în partide oficiale. "Sînmărtean este unul dintre puţinii jucători de excepţie. Mie îmi pare rău că nu a fost oprit atunci la Rapid. I se inventase o hepatită ca să i se rezilieze contractul şi s-a întors la Bistriţa".

A jucat puţin, dar bine
Lucian a adunat doar 9 selecţii pentru naţionala României, intrînd rapid în graţiile suporterilor, care i-au scandat numele minute în şir la partida cu Ungaria. Comparativ, fotbalişti care nu au impresionat sau au fost contestaţi de fani, ca Alin Stoica, George Florescu sau Mihai Roman, au mai multe convocări pentru prima reprezentativă: Stoica 12, Florescu 11, Roman 10!

"Sînmărtean e fotbalistul care are ceva în plus, viziune de joc, tehnică ieşită din comun. Avem nevoie de un asemenea jucător şi trebuie să avem grijă de el. Cînd apare face lucruri extraordinare!" (Cosmin Contra, antrenor Getafe)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.