Liga 1

Veste bună pentru Costel Gâlcă » Alex Chipciu şi Lucian Sînmărtean vor putea evolua în meciul cu U Cluj

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chipciu şi Sînmărtean s-au antrenat normal ieri şi vor fi titulari duminică, în Ghencea, cu U Cluj.

Emoţiile steliştilor în ceea ce-l priveşte pe Alex Chipciu s-au risipit la şedinţa de pregătire de ieri. Revenit de la echipa naţională, mijlocaşul ofensiv s-a antrenat cot la cot cu colegii săi, arătînd că spaima trasă marţi seara în Finlanda a fost în zadar.

Atunci, în minutul 47, Chipciu a căzut după un duel cu un adversar şi a cerut schimbare. Stelistul s-a speriat pentru că a simţit o durere la piciorul drept, pe tibie, exact acolo unde are o tijă, după ce a fost nevoit să se opereze în vara lui 2013.

O veste la fel de bună a venit şi din partea lui Lucian Sînmărtean. Chiar dacă la partida cu Ungaria a acuzat o contractură musculară şi a fost scos de pe teren în minutul 67, fiind înlocuit cu Cristi Tănase. Mai mult, în Finlanda selecţionerul l-a menajat, preferînd să nu-l titularizeze.

Totuşi, după pauză, cînd Chipciu n-a mai putut continua, a fost nevoit să apeleze la serviciile ex-vasluianului. La finalul meciului, după ce veteranul Stelei şi-a făcut treaba, reuşind să paseze decisiv la ambele goluri ale "tricolorilor", Piţi a explicat: "Stabilisem dinainte cu el să-l folosesc maximum 35 de minute, dacă am fi avut nevoie de el pe gazon. Cînd Chipciu a cerut schimbarea şi avînd în vedere că scorul era 0-0 am fost nevoit să-l bag în teren".

De Luci la superlativ
Foşti jucători ai Stelei îl laudă pe Lucian Sînmărtean pentru evoluţiile pe care acesta le are atît la echipa de club, cît şi la echipa naţională. "Eu am spus mai demult, Lucian este jucătorul care rar se mai găseşte în fotbalul de la noi din ţară, este jucătorul care poate face diferenţa oricînd şi s-a văzut şi în jocul cu Finlanda", a spus Petre Marin.

Sorin Paraschiv a adăugat la DolceSport: "Trebuie să-l preţuim atît timp cît mai poate să joace la acest nivel. Mie îmi place foarte mult, la 33 de ani uitaţi-vă la ce nivel joacă! Trebuie felicitat şi să o ţină tot aşa!".

De ce sînt cei doi decisivi pentru Steaua
- 16 assisturi au împreună, fiecare cîte 8, mai multe decît toţi ceilalţi stelişti din lot, care au oferit împreună doar 11 pase de gol
- Chipciu e al doilea marcator al Stelei, după Keşeru, reuşind 5 goluri în toate competiţiile. Sînmărtean e pe locul 3, cu 4 goluri
- Sînmărtean are o medie a notelor GSP în acest sezon de 7,38, cea mai mare dintre toţi elevii lui Gâlcă. A lui Chipciu este de 6,76, a treia din lot. Pe locul doi e Arlauskis, cu 6,89.

55.000 de euro cheltuie Steaua lunar cu salariile celor doi. Sînmărtean e remunerat cu 30.000 de euro pe lună, iar Chipciu cu 25.000

Cum va arăta Steaua cu U Cluj
Arlauskis - Papp, Luchin, Szukala, Latovlevici - Prepeliţă, L. Sînmărtean - Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tănase - Keşeru

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.