Liga 1

Gino Iorgulescu anunţă că unele cluburi din Liga 1 pun presiune: "Se forţează revenirea la vechiul sistem competiţional"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 29 octombrie 2014

Gino Iorgulescu acuză manevre ale şefilor de cluburi în tandem cu foşti angajaţi ai Federaţiei şi ai Ligii şi a dezvăluit azi detalii din culise printr-un articol postat pe site-ul oficial al LPF. 

"Am primit semnale că unii încearcă să agite lumea fotbalului împotriva tocmai acestor idei de schimbare a sistemului şi a mentalităţii la care noi ţinem atît de mult!

În plus, foşti înalţi funcţionari, atît din FRF, cît şi din LPF, s-au grăbit sa consilieze cluburi din Liga I in acest scop, tocmai pentru a demonstra că fotbalul românesc era mai bun pe vremea cînd îl conduceau ei.

Precizăm că nu ne referim la foştii preşedinti ai celor doua foruri, Mircea Sandu, respectiv, Dumitru Dragomir. Nu, domnilor, nu era mai bine înainte!", se arată pe site-ul LPF.RO.

"Se forţează în aceste zile revenirea la vechiul sistem competiţional, dovedindu-se astfel că nu s-a înteles în unele cluburi, e drept, foarte puţine, că o competiţie în care sînt angrenate mai multe echipe în lupta pentru evitarea retrogradării dă naştere unor meciuri cu miză mai mare şi, implicit, interes crescut din partea publicului.

Această forţare este înainte de toate lipsită de fundament legal. Regulamentar, nu se mai putea schimba un sistem competitional în chiar timpul desfăşurării acestuia, mai mult orice schimbare trebuie comunicată cu cel puţin un an înaintea producerii ei", se mai arată pe site-ul LPF.

În prezent în Liga 1 sînt 18 echipe, iar la finalul campionatului vor retrograda 6 formaţii, urmînd ca din sezonul viitor sistemul competiţional să fie altul. Vor fi 14 echipe şi vor fi introduse sistemele cu play-off şi play-out.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.