Liga 1

De două ori mai experimentaţi » Cifrele sînt de partea trupei lui Costel Gâlcă: Steaua are un lot mult mai puternic ca Dinamo

Articol de Cătălin Popescu  —  vineri, 31 octombrie 2014

Steaua e favorită clar în această seară, avînd în lot fotbalişti cu mult mai multe jocuri şi reuşite în Liga 1.

Misiune grea pentru elevii lui Flavius Stoican în această seară! Dinamoviştii luptă cu tradiţia ultimilor ani, dar şi cu statistica. Primul "11" pe care-l va alinia Costel Gâlcă a strîns în total 1407 meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, faţă de 716, cîte au titularii formaţiei din Ştefan cel Mare.

Mai mult, doar Prepeliţă, Sînmărtean şi Tănase au împreună 751 de partide în campionat, mai multe decît toţi adversarii lor din această seară!

Doar Matei marchează mai bine decît Varela
Şi la capitolul goluri, tot gazdele din această seară stau mai bine, numai că aici raportul este şi mai mult în favoarea lor. Titularii stelişti au înscris împreună, în Liga 1, de 160 de ori, în vreme ce dinamoviştii au făcut-o de doar 58 de ori.

Dintre aceştia, cel mai bine stă un fost jucător al formaţiei din Ghencea, Cosmin Matei, care a acumulat pînă acum 19 goluri în primul eşalon. De fapt, Matei e singurul fotbalist al lui Stoican care a marcat mai multe goluri decît Varela, stoperul roş-albaştrilor avînd 13 goluri în campionat.

Cel mai bun marcator din tabăra Stelei este veteranul Lucian Sînmărtean, cu 29 de goluri.



Urmăreşte AICI fazele minut cu minut şi susţine-ţi echipa în Derby! Fii primul care comentează!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.