Liga 1

Botez cu Steaua » Planul lui Patrick Petre pentru viitorul său în tricoul lui Dinamo după debutul din derby

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Patrick Petre, 17 ani, a debutat în Liga 1, tocmai împotriva rivalilor pe care vrea să-i îngenuncheze cît mai curînd


La nici 17 ani şi jumătate, Florentin Petre a primit botezul Ligii 1, tocmai într-un Derby de România, cu Steaua (0-3). Produs 100% al "cîinilor", fiul fostului căpitan al roş-albilor, Florentin Petre, a intrat în minutul 89 în locul lui Vali Lazăr. Puştiul de 1,68 de metri - este deja mai înalt decît tatăl său! - a arătat tupeu: l-a driblat pe Bourceanu, silindu-l pe internaţional să-l faulteze tare, apoi s-a descurcat la o fază, înconjurat fiind de trei adversari. "Va ajunge fotbalist mare. A jucat puţin, dar s-a întîlnit cu mingea, a pasat, a driblat, s-a implicat. O să mai aibă şanse să arate ce poate", a comentat Flavius Stoican.

"Nu mi-a fost frică de stelişti, îi batem data viitoare"
Ce spune una dintre speranţele de viitor ale "cîinilor"? "M-am simţit tare bine pe gazon. N-am avut deloc emoţii. Nu mi-a fost frică de stelişti, cu toate că intrau cam tare. Ăsta e fotbalul, de-abia aştept să-i batem. Nu sînt descumpănit, cred că viitorul este al lui Dinamo. Îmi doresc să ajung la 300 de meciuri în echipamentul "cîinilor", să batem de multe ori în derby-uri, să port şi eu banderola de căpitan. Visez să ajung campion cu Dinamo", a comentat Petre junior.

Mai greu a fost înainte de a păşi pe gazon: "De cînd mi-a zis Mister Stoican ca mă va lua în lot, m-am gîndit că poate mă va introduce pe teren şi atunci cum voi pasa, cum voi colabora cu colegii". La final, a mers să salute galeria, fanii i-au scandat numele şi l-au adus între suporteri. Îmbrăţişări, cîntece, scandări împotriva rivalilor. Petre II a primit botezul de dinamovist.


"Cel mai fericit era tata, pentru că aştepta acest moment de 11 ani, de cînd m-am apucat de fotbal. Eu am crescut cu imaginea lui, el mă aducea la meciuri. Vreau să duc tradiţia de campion, a familiei, mai departe"
Patrick Petre, mijlocaş Dinamo



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.