Liga 1

Infuzie de francezi » Noul manager sportiv al Rapidului a bifat deja trei transferuri

Sanaa Altama a evoluat ultima oară într-un meci oficial pe 14 decembrie 2013, în partida Royal Mouscron - Dessel Sport, 3-1, în liga a 2-a belgiană // Foto: www.losc.fr

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mihai Joiţa şi-a început munca la Rapid şi, după ce l-a adus pe Boukaka, a mai reuşit să obţină semnătura altor doi fotbalişti francezi: închizătorul Sanaa Altama şi atacantul Cheik Diarra.

După ce l-a numit în funcţia de manager sportiv pe impresarul Mihai Joiţa, acţionarul majoritar Valerii Moraru a aprobat şi două noi achiziţii. Sîmbătă au semnat cu alb-vişiniii Sanaa Altama şi Cheik Diarra.

Primul este un mijlocaş defensiv de 24 de ani care a făcut junioratul la Lille şi care a mai evoluat în cariera sa la Dijon, tot în Franţa, şi, în Belgia, la Royal Mouscron.

Diarra e un fotbalist care poate evolua şi ca atacant, dar şi ca mijlocaş ofensiv. Are 22 de ani, e născut în Mali, dar deţine şi paşaport francez, şi a mai trecut pe la Istres şi, ultima oară, la Rennes. Acesta a fost dorit în vara lui 2012 de Fiorentina şi de Galatasaray.

Primul fotbalist adus de Joiţa în Giuleşti a fost Boukaka, un mijlocaş ofensiv de 22 de ani, care ultima oară a jucat la Amiens, în liga a 3-a franceză. Înainte de a acepta oferta lui Moraru, Joiţa a fost impresar, printre fotbaliştii pe care i-a adus în fotbalul românesc numărîndu-se Hamza, Boudjemaa şi Mustivar, la Petrolul, Bukari, Yahaya şi Tembo, la Astra, Mengolo, la U Cluj, şi Zie Diabate, la Dinamo.

11 goluri în 30 de meciuri a marcat Diarra pentru FC Istres în sezonul 2013-2014

"Rapid are nevoie de ajutorul şi de experienţa mea în a aduce jucătorii cei mai buni din punctul de vedere al raportului calitate-preţ. Au venit cîţiva jucători noi şi am garanţia că vor fi plătiţi" (Mihai Joiţa, manager sportiv Rapid)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.