EURO 2016

FOTO Protest fără precedent la UEFA! O mie de albanezi s-au folosit de o dronă pentru a denunţa "rasismul şi albanofobia" forului continental

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 02 November 2014

Aproximativ o mie de albanezi au protestat în faţa sediului UEFA de la Nyon, ei denunţînd "rasismul şi albanofobia" forului, însă din fericire protestul s-a încheiat fără incidente. 

Manifestanţii au folosit o dronă cu drapelul Albaniei, care a zburat deasupra sediului UEFA, scrie Mediafax.

UEFA a luat o decizie, luna trecută, în privinţa incidentelor ce au dus la oprirea definitivă a meciului Serbia - Albania, la 14 octombrie, la Belgrad. Forul a hotărît ca sîrbilor să le fie atribuită victoria cu 3-0, dar fără punctele aferente.

În plus, UEFA a decis ca echipa Serbiei să joace două meciuri cu porţile închise.
De asemenea, cele două federaţii au fost amendate cu cîte 100.000 de euro ca urmare a violenţelor ce au dus la oprirea meciului în minutul 41, cînd scorul era 0-0.

Incidentele care au dus la întreruperea meciului Serbia - Albania au izbucnit după ce o dronă pe care era arborat drapelul cu o hartă reprezentînd "Marea Albanie" a survolat stadionul.

Drona a provocat furia jucătorilor sîrbi, Stefan Mitrovici reuşind să prindă acest steag, moment în care a izbucnit o încăierare generală pe teren, iar fanii au intrat în suprafaţa de joc.

Serbia şi Albania susţin că nu sînt responsabile pentru invadarea terenului şi pentru încăierare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.