Europa League

Piaza rea revine! Arbitrul care a condus Steaua - Napoli 3-3 va fi la centru în meciul cu Rio Ave » Remember din 2010

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 03 noiembrie 2014

Steaua îşi poate păstra primul loc în grupa J din Europa League dacă va cîştiga meciul cu Rio Ave, care va fi joi, de la ora 22:05, în direct la DigiSport, DolceSport şi liveTEXT pe GSP.RO. 

Costel Gâlcă şi Adi Popa au vorbit despre meciul în faţa portughezilor, pe care în tur i-au învins pe Arena Naţională, scor 2-1.

"Noi ne gîndim la toate meciurile, şi la meciul din viitor, care este la Rio Ave. Steaua, la ora actuală, are un lot foarte valoros, dar meciurile se cîştigă în teren. Depinde dacă exploatezi situaţiile", a afirmat Costel Gâlcă.

"S-a vazut şi în meciul tur, de aici, că au echipă destul de solidă. Au tehnică şi ne pot pune probleme, dacă nu intrăm concentraţi şi atenţi", a declarat şi Adi Popa.

Brigadă din Polonia la centru
Arbitrul polonez Marcin Borski va conduce la centru partida dintre Steaua şi Rio Ave. Anunţul a fost făcut azi pe site-ul UEFA.

Borski va fi ajutat de asistenţii Rafal Rostkowski şi Marcin Boniek şi de asistenţii suplimentari Tomasz Musial şi Bartosz Frankowski. Arbitru de rezervă va fi Krzysztof Myrmus.

Acesta a mai arbitrat partida de tirstă amintire din 2010 dintre Steaua şi Napoli, terminată 3-3, meci în care a prelungit meciul cu 7 minute, iar italienii au egalat.

Atunci, singur la 10 metri, Cavani a egalat cu un şut puternic la vinclu, în al 7-lea minut de prelungire, deşi de la margine se arătaseră doar 4 minute. În timpul partidei fuseseră făcute doar 5 schimbări, iar meciul fusese întrerupt foarte puţin.

Polonezul a mai adăugat 3 minute peste cele 4 pentru accidentările lui Tătăruşanu şi schimbarea lui Stancu cu Surdu. Gazeta a cronometrat atunci timpii "morţi" şi nu era cazul ca meciul să fie prelungit atît.

Bătut în 2005, acuzat de corupţie în 2006!
Pe 25 mai 2005, după meciul Katowice - Odra Wodzislaw (0-3), în care a luat numeroase decizii contestate, Borski a fost atacat de fani în timp ce mergea spre vestiare şi bătut. "Centralul" de 37 de ani arătase în acea partidă 9 cartonaşe galbene şi 4 roşii!

Numele lui Borski a fost implicat şi în imensul scandal din fotbalul polonez din urmă cu patru ani, dar acuzaţiile asupra sa nu au putut fi probate. Din 2007, a intrat în programul arbitrilor FIFA, iar în 2009 a fost declarat cel mai bun arbitru din prima ligă poloneză.

"Există un singur motiv pentru care n-am cîştigat în această seară: pentru că sîntem români. Mă bucur că le-am dat emoţii arbitrilor, erau speriaţi că nu ne mai egalează Napoli!"

Gigi Becali, patron Steaua

"Hoţul ăsta de polonez! Am fost la două echipe la care s-au mai făcut prostii, la Scorniceşti şi la Victoria, dar hoţ mai mare ca ăsta n-am văzut. Să laşi 8 minute de prelungire! Arbitrajul a fost catastrofal!"

Dumitru Dragomir, fost preşedinte LPF

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.