Kira Hagi a acordat un interviu pentru portalul urban.ro, unde a povestit cum a trecut audiţiile susţinute la Londra pentru a intra la "New York Film Academy", unde a primit o bursă şi a început cursurile de actorie în urmă cu o lună.
Hagi are de ce se mîndri cu copiii săi: dacă Ianis e liderul "naţionalei" U 16 şi aşteaptă debutul în Liga 1, Kira a fost acceptată recent la "New York Film Academy", una dintre cele mai prestigioase şcoli de actorie din SUA.
Fondată în 1992, instituţia privată are peste 6.000 de studenţi anual, la multiplele secţii, de la fotografie, animaţie 3D şi jurnalism de cinema/radio/tv pînă la regie, scenariu şi musical. Iar printre lectori s-au aflat de-a lungul vremii personalităţi precum Steven Spielberg, Ben Stiller sau Kevin Spacey!
"Am dansat de bucurie"
Într-un interviu acordat recent pentru site-ul urban.ro, Kira Hagi, care a început luna trecută cursurile din SUA, a vorbit despre felul cum a ajuns la NYFA şi proiectele sale artistice pentru următorii ani.
"Terminasem audiţia în Londra, au venit la mine şi au zis: «Uite, o să mai vorbim, o să ne mai vedem». Am ieşit, m-am uitat la mama în ochi şi m-a întrebat «cum a fost?». Am zis «hai să ieşim!», am ieşit şi am început să dansez de fericire. Nu ştiam că o să mă contacteze şi o să îmi dea şi o bursă, dar am fost fericită că au zis că «mai vorbim». Şi cînd am auzit anunţul cu bursa eram acasă şi am început să dansez din nou", a descris Kira episodul intrării sale la universitatea de peste Ocean.
"Montam mici scenete din Hans Christian Andersen"
Şi a continuat cu detalii: "Am prezentat două monoloage contemporane şi unul clasic: Brighton Beach Memoirs şi Shakespeare. Ultimul mi s-a părut puţin mai greu, însă am avut o piesă de teatru în urmă cu cîţiva ani cu acelaşi monolog, aşa că a fost puţin mai uşor să preiau acel sentiment şi acel personaj. Am lucrat o lună înainte pe monoloagele acelea cu Filip Ristovski". Profesorul de ocazie al Kirei este un actor de origine macedoneană, prezenţă activă în mediul artistic românesc, absolvent al UNATC în 2000.
Fiica lui Hagi şi-a amintit apoi cum cocheta cu scenarii în joacă încă de cînd avea cinci ani, compunînd scurte scenete din scrierile lui Hans Christian Andersen: "Îmi plăcea mult să citesc de mică. Am fost foarte curioasă. Citeam povestioara şi luam fiecare personaj. Fiind patru, eu cu fratele meu şi cei doi verişori, îi puneam la treabă. Fiecare avea jobul lui, fiecare era actor, însă fiecare avea părticica lui şi în spate. Unul era costum designer, altul era altceva. Şi eu eram un fel de regizor. Cîteodată mai rîdeam, cîteodată nu ieşea, însă cînd le arătam părinţilor şi vedeam aplauzele ziceam «wow, mai facem asta o dată, ne place». Ne încărcam din aplauze".
"Ambiţia am deprins-o din sport"
Kira spune că familia i-a fost principalul suport în pasiunea sa pentru actorie: "Încrederea vine de la familie. Ştiu că o să pot să fac ce vreau, să devin actriţă, regizor şi orice în domeniul acesta cu ajutorul familiei, să mă susţină emoţional, pentru că e greu. E un domeniu vast, e un business imens la nivel internaţional. Şi vreau să intru în lumea asta. Ca să intri în lumea lor, ai nevoie de suport emoţional şi moral, cel mai mult".
Plus o mărturisire legată de amănuntul că, înainte de a o apuca spre o carieră artistică, a făcut cunoştinţă şi cu experienţele din sport: "Sînt foarte ambiţioasă. Datorez sportului acest lucru. Am fost şi la atletism, şi la fotbal. Acolo am deprins atît spiritul de competiţie, cît şi spiritul de echipă, să ştii că ai alţi oameni care pot să te ajute. Mai ales în fotbal!"
Există însă un personaj cu care s-a identificat pînă acum: "Mi-a plăcut filmul Coco Chanel cu Audrey Tatou. Aş fi vrut să am viaţa lui Coco Chanel, dar nu, nu se poate".
Îi place o scenă din "Pe aripile vîntului"
Kira a descris momentul său preferat dintr-un film: "E vorba despre «Pe aripile vîntului». Mi-a plăcut scena cînd a venit Scarlett să-l mituiască, să-i dea bani lui Rhett Butler pentru Tara. Mi-a plăcut totul, cum a realizat el că se preface, mi-a plăcut confruntarea dintre ei doi".
"Un Oscar e visul oricărui actor. Desigur, visele sînt frumoase, însă pînă se împlinesc este multă muncă. Mă concentrez să fac bine fiecare pas ca să ajung unde vreau. Iau fiecare zi cum vine" (Kira Hagi)
"Îmi place mai mult personajul negativ, e mai complex şi am mai mult de lucru la el. E o provocare mult mai mare pentru mine. Îmi plac provocările, nu ştiu dacă e o chestie bună sau rea" (Kira Hagi)
"Cum m-aş descrie în trei adjective? Ambiţioasă, optimistă şi complexă" (Kira Hagi)
"Cînd eram la grădiniţă, am vrut să fiu pe rînd doctoriţă, balerină şi astronaut. Am început să iau enciclopediile familiei, să mă uit prin ele şi să zic: ştiu toate astea, dau mai departe ca să fiu astronaut" (Kira Hagi)
Preferinţele Kirei:
Film: "Mi-a plăcut mult neorealismul italienesc. Preferatul meu este «Ladri di biciclette», din 1948. L-aş vedea toată ziua. E foarte clasic. Din cele recente, mi-a plăcut «The Butler»"
Actor şi rol: "Robert DeNiro în Cape Fear. De fapt, mi-au plăcut toate filmele lui DeNiro"
Actriţă: Meryl Streep
Regizor: "Cînd eram mai mică, am început să văd filmele lui Hitchcock. Nu sînt fan horror, dar văd toate filmele lui. Am văzut «Birds» şi, pentru o săptămînă, nu am mai vrut să stau lîngă păsări. Mă uitam în dreapta şi în stînga dacă vine vreuna spre mine. Mi-au plăcut şi Frank Copola, şi Scorsese"
Comedie: "Jack & Jill cu Adam Sandler"
Filme româneşti: "«D-ale carnavalului». Şi filmele lui Mungiu. Dar în special filmele vechi, care dădeau altă atmosferă, pozitivă, te simţeai bine, rîdeai. Îmi plac şi filmele cu Toma Caragiu"
Teatru românesc: "Aş recomanda «Egoistul». L-am văzut recent, domnul Beligan e minunat. Şi «Dineu cu proşti». Sau «Cîte-n lună şi în stele»"
38.000 de dolari este taxa anuală pentru cursurile la "New York Film Academy"
{{text}}