Campionate

Un antrenor din Serie A susţine că dopingul în fotbal n-a dispărut: ”Îşi umflau musculatura, le creşteau pînă şi palmele”

Cehul Zeman n-a ajuns niciodată mai sus de Lazio și Roma în Serie A, pentru c-a atins subiectul dopajului // Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cehul a povestit cum schimbă jucătorii garderoba în 3 luni din cauza musculaturii şi cum un portar de 28 de ani a trebuit să-şi ia alte mănuşi pentru că i s-au mărit palmele.

Zdenek Zeman nu uită şi nu-i iartă pe cei care au folosit metode ilegale pentru a cîştiga. Duşman istoric al dopajului, tehnicianul lui Cagliari şi-a reiterat convingerea că respectivele practici nu au dispărut: "Cred că încă există doping în fotbal. Pentru că mulţi medici ai echipelor provin de la ciclism, unde a apărut în 1998 primul scandal. Sportul trebuie să rămînă o chestiune de merit. E necesar să-i eliminăm pe toţi care, nefiind prea buni, apelează la ajutoare pentru ameliorarea prestaţiilor".

În interviul apărut în Marca, cehul de 67 de ani, care i-a acuzat în 1998 pe cei de la Juventus că folosesc creatină, dîndu-i exemple pe Vialli şi Del Piero, face dezvăluiri şocante. "Unii jucători îşi modificau musculatura şi în trei luni treceau la trei măsuri mai mari. Puteai citi în ziare despre un portar de 28 de ani nevoit să-şi schimbe mănuşile pentru că-i crescuseră palmele", zice boemul.

"Au dispărut fotbalişti importanţi ce au luat diferite substanţe. Mă doare că se moare în sport doar pentru un meci cîştigat în plus" (Zdenek Zeman, antrenor Cagliari)

"Eu dorm liniştit pentru că îmi pasă de sănătatea jucătorilor. Nu este drept ca marile echipe să se folosească de ajutoare interzise" (Zdenek Zeman, antrenor Cagliari)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.