Liga 1

Costel Gâlcă, necenzurat » Portretul tehnicianului şi cum a rezistat pe banca Stelei: "Dacă nu făcea concesii, era deja demis"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 10 noiembrie 2014

Gică Hagi a vorbit despre calităţile lui Costel Gâlcă şi despre cum a reuşit să se impună ca antrenor la Steaua, deşi nu avea mare experienţă ca tehnician.

"E o persoană echilibrată. Munceşte mult, aşa cum a făcut-o şi ca fotbalist. Avea o personalitate mare ca jucător. Te făcea să îl respecţi. Juca tare, dar curat. Ştie ce vrea şi are ideile foarte clare. Colaborează foarte mult cu oamenii din jur, are stilul lui Ladislau Boloni. Vorbeşte puţin, dar munceşte mult.

Eu zic că e pe drumul bun, drum pe care va face suporterii să fie fericiţi pentru că vor vedea un fotbal spectaculos. În 2-3 ani, dacă va fi lăsat, se va vedea cu adevărat ideea de joc a lui Gâlcă. Îşi va atinge potenţialul atunci cînd va evolua la fel de bine şi în deplasare. Momentan, Steaua e mai slabă în deplasare decît acasă”, a spus Gică Hagi la Fanatik Show, la Look TV.

”Regele” a explicat şi de ce Gâlcă a rămas antrenorul campioanei şi după ce a ratat calificarea în grupele Champions League. ”El trebuie să adapteze conceptul spaniol de a lucra cu mingea. În timp poate reuşi asta, dar trebuie răbdare. Pînă acum a făcut-o bine. Mai are de lucrat la anumite aspecte, pentru că el vrea să domine adversarul. A făcut nişte concesii, a trebuit să facă un mix între ce vrea el şi cum juca echipa. Dacă nu făcea acest lucru, nu mai era antrenorul Stelei”, a încheiat Hagi.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.