Campionate

Cum a comentat Christoph Kramer autogolul stupefiant cu Dortmund: ”Rahat! Rahat! Mare rahat!”

Kramer a fost premiat ieri de președintele Germaniei, Joachim Gauck. Dar pentru isprăvile de la CM 2014

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mijlocaşul Borussiei Monchengladbach şi-a învins propriul portar de la mijlocul terenului. Iar Borussia Dortmund a ieşit astfel din criză, după 5 eşecuri la rînd.

Christoph Kramer a rămas se pare cu "sechele" de pe urma comoţiei cerebrale suferite în timpul finalei Mondialului 2014, Germania - Argentina 1-0. Mijlocaşul Borussiei Monchengladbach, 23 de ani, mărturisea nu demult că nu-şi aminteşte nimic din meci. Iar mai nou a ajuns să încurce porţile!

VIDEO Autogol de senzaţie în partida dintre Dortmund şi Monchengladbach » Cristoph Kramer i-a uimit pe toţi

Duminică a scos-o pe rivala Dortmund din criză cu cel mai spectaculos autogol al sezonului în Bundesliga. În minutul 58, aflat undeva la centrul terenului, Kramer a vrut să trimită balonul propriului portar. Dar i-a imprimat şi viteză, şi boltă, astfel că lui Sommer, surprins la 16 metri, nu i-a mai rămas decît să scoată mingea din plasă: 0-1, scor final.

"Cînd balonul s-a înălţat mi-am zis în sinea mea «rahat!». Cînd l-am văzut şi pe Sommer ieşit, mi-a mai scăpat un «rahat!». Iar cînd mingea a trecut linia porţii am exclamat «Mare rahat!»", a povestit ghinionistul Kramer jurnaliştilor. Şi ca dezastrul să fie complet, nici evoluţia sa de ansamblu n-a fost OK: doar 39 la sută dintre dueluri cîştigate şi 31 la sută procentul paselor greşite.

45,5 metri e distanţa de la care Kramer a expediat balonul în propria poartă

"Jucătorii Borussiei Dortmund pot să-mi mulţumească. Iar eu trebuie să le cer scuze colegilor. Nu cred că a mai înscris cineva un asemenea autogol" (Christoph Kramer, mijlocaş Borussia M'gladbach)

"Avem o grămadă de ocazii şi învingem dintr-un autogol neobişnuit. Kramer şi-a cîştigat fără să vrea un loc de seamă în istoria clubului nostru" (Jurgen Klopp, antrenor Borussia Dortmund)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.