Campionate

Africa joacă în Qatar? » CAN 2015 îşi caută urgent o noua gazdă după ce Marocul a refuzat organizarea turneului

Doha, o oază de zgîrie nori în deşert

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Arabii atît de contestaţi pentru CM 2022, incluzînd şi scandalul muncitorilor exploataţi, au fost contactaţi de CAF pentru a salva Cupa Africii.

Cînd Marocul a anunţat oficial că nu va mai organiza Cupa Africii 2015, la începutul săptămînii, forul continental (CAF) a rămas fără aer. A rămas prea puţin timp, mai sînt doar două luni (17 ianuarie - 8 februarie). Unde va ajunge turneul final?

"Nu puteam amîna competiţia. Ar fi fost mortal pentru fotbalul african, şi noi am fi plătit toate oalele sparte", a declarat Issa Hayatou, preşedintele CAF, încă furios pe federaţia marocană: "Au dat vina pe Ebola, dar tot ei organizează Mondialul Cluburilor cu 25 de zile înaintea Cupei Africii. Aşa că argumentul lor cade".

Disperaţi, Hayatou şi oamenii săi sondează terenul pentru o nouă gazdă. Mai multe ţări s-au propus: Nigeria, Egipt, Sudan, Gabon, chiar şi Brazilia. Dar CAF a contactat Qatarul. În această iarnă, ar fi testul ideal pentru Mondialul din 2022.

Chiar dacă protestele organizaţiilor pentru drepturile omului se intensifică: "Vor muri 5.000 de oameni în Qatar pînă în 2022. Muncitorii sînt trataţi ca nişte sclavi".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.