Campionate

Mandarine de la Darijo Srna » Gest umanitar: căpitanul lui Şahtior ajută copiii din Doneţk

Srna, din 2003 la Şahtior, cel mai vechi jucător trupei lui Lucescu // Foto: Reuters

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

20 de tone de citrice a cumpărat croatul din oraşul natal, Metkovici. Apoi le-a trimis tuturor şcolilor din oraşul sub asediu.

Războiul din Ucraina continuă, Rusia îi susţine cu arme pe separatişti, care ţin încă regiunea Donbas într-o înfricoşătoare stare de asediu. Darijo Srna, 32 de ani, căpitanul lui Şahtior, e la "naţionala" Croaţiei, are meci cu Italia în preliminarii, dar se gîndeşte la Doneţk, "oraşul sufletului meu. 11 ani am fost încurajat aici, şi tot aici m-am format ca om şi ca fotbalist".

De aceea, jucătorul le-a făcut un cadou puştilor din Doneţk: 20 de tone de mandarine. Le-a cumpărat din Metkovici, urbea natală, şi le-a trimis deja la şcolile unde învaţă 23.000 de copii.

"Cînd eram mic, am trecut şi eu printr-o perioadă dificilă, în care aveam nevoie de ajutor. Doneţk mi-a dat mult, iar aceste fructe reprezintă o mică parte din recunoştinţa mea. E un gest din inimă", a fost mesajul croatului, dezvăluind că va trimite un transport cu ajutoare şi înaintea sărbătorilor de iarnă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.