Nationala

Generalul din linia I » Anghel Iordănescu a trăit la intensitate maximă primul său meci din al treilea mandat la naţionala României

Articol de Cătălin Popescu, Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Anghel Iordănescu, antrenorul român cu cele mai bune rezultate la cîrma primei reprezentative, a redebutat aseară pe banca tehnică a echipei naţionale.

În deceniul trecut de la ultima sa aventură "tricoloră", fotbalul s-a schimbat, se joacă mai repede, mai tare. Iordănescu s-a adaptat şi el.

La fel au rămas obiceiurile şi credinţa în Dumnezeu. Fluierul de start a coincis cu trei cruci făcute de selecţioner. Aflat la marginea gazonului, el a reintrat repede în ritm. Rareori a mers la bancă şi atunci doar pentru a bea apă sau pentru a schimba cîteva păreri cu cei din staff.

În rest, a stat tot timpul cu ochii la meci, a dat indicaţii, a strîns pumnii cu furie la bara lui Chipciu din minutul 17 şi şi-a muşcat buzele de frustrare la ratarea lui Stancu din minutul 32. Cu mîinile încrucişate la piept, privind peste ochelarii săi, gesticulînd nervos şi aplaudînd slalomurile lui Sînmărtean, Iordănescu s-a întors să ne ducă din nou la un turneu final. Ce deja-vu! Aseară parcă şi Sînmărtean a fost Hagi!

Clasament Grupa F:
1. România 6-1 10p
2. Irlanda de Nord 6-3 9p
3. Ungaria 4-3 7p
4. Finlanda 4-5 4p
5. Insulele Feroe 2-6 3p
6. Grecia 1-5 1p


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.