Rugby

Duelul transformerilor » Japonia a învins la Bucureşti, cu 18-13, într-un meci în care România a marcat singurul eseu

În partida de ieri, japonezul Ayumu Goromaru a strălucit FOTO: Alex Nicodim

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Meciul de la Bucureşti s-a rezumat la confruntarea dintre japonezul Ayumu Goromaru şi românul Florin Vlaicu. A marcat mai mult primul, care a avut o reuşită de 100%


Echipa României a înregistrat a doua înfrîngere din meciurile de pregătire pentru Cupa Mondială 2015. După ce sîmbăta trecută a pierdut în faţa selecţionatei SUA, cu 17-27, ieri "stejarii" nu au reuşit la Bucureşti să treacă de reprezentanţii Japoniei: scor final 13-18.

Meciul a fost unul echilibrat, s-a jucat pe toate liniile, dar totul a orbitat în jurul duelului dintre transformerii celor două echipe: Florin Vlaicu şi Ayumu Goromaru. Românul a realizat două lovituri de pedeapsă din 4 încercări şi a transformat singurul eseu al partidei, în timp ce japonezul a marcat 5 lovituri de pedeapsă şi a avut un procentaj de reuşită de 100%.

Ambii s-au născut în acelaşi an, 1986, Ayumu fiind mai în vîrsta cu aproape patru luni. Joacă pe posturi diferite, în faţa butului ambii sînt letali, dar de data aceasta japonezul a dat loviturile cîştigătoare.

De numele lui Florin Vlaicu se leagă marcarea celor mai multe puncte din istoria echipei naţionale, în 74 de selecţii pentru "stejari" cel supranumit "Americanul" a realizat 536 de puncte adunate în urma marcării a 6 eseuri, 94 de transformări, 102 de lovituri de pedeapsă si 4 dropgoluri.

Goromaru a marcat pentru Japonia 525 puncte din 15 eseuri, 128 de transformări şi 64 de penalităţi.

Următorul meci-test al României este programat peste o săptămînă, la Bucureşti, cînd va întîlni echipa Canadei.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.