Campionate

Cum se făceau aranjamentele în Spania: "Preşedintele a venit la mine şi mi-a spus că trebuie să ne predăm. Eu l-am refuzat, colegii mei nu!"

foto: tinthethao.com.vn

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 17 November 2014

Paulo Futre, 48 de ani, a dezvăluit pentru presa din Portugalia că fostul preşedinte al lui Atletico Madrid, Jesus Gil y Gil, i-a cerut să nu se omoare cu firea într-un meci contra lui Espanyol, din sezonul 1990/1991.


La acea vreme, Atletico se afla pe locul doi în clasamentul din campionatul spaniol, în timp ce Espanyol se zbătea să se salveze de la retrogradare şi avea nevoie de victorie în ultima etapă.

"Cînd eram la hotel, în Barcelona, preşedintele Jesus Gil y Gil a venit la mine şi mi-a spus: «Nu putem cîştiga azi. Spune-le şi colegilor tăi să nu alerge». A fost singura dată cînd mi s-a întîmplat aşa ceva", a mărturisit Futre, conform record.xl.pt.

Oficialul îi explicase căpitanului că ajunsese la un acord cu Julio Pardo Padros, preşedintele lui Espanyol la acea vreme, asupra rezultatului meciului, Atletico urmînd să primească în schimbul acestei "afaceri" un jucător în sezonul următor.

Futre nu a acceptat: "Nu vreau să joc aşa, du-te tu şi spune-le asta colegilor mei".

Înainte de partidă, Gil y Gil a mers în vestiar şi le-a spus jucătorilor să nu cîştige. "Colegii mei nu au îndrăznit să protesteze. El era cel care ne plătea salariile şi i-a ameninţat pe toţi că nu-şi vor mai primi banii şi că vor fi daţi afară dacă nu acceptă. Plus că, pentru noi, acel joc nu mai conta, nu mai putea schimba nimic".

Atletico a pierdut acel meci, scor 1-3, în faţa lui Espanyol, reuşind să rămînă în Primera.

Paolo Futre a fost căpitanul lui Atletico Madrid. A adunat, în total, în cele două rînduri cît a jucat la Atletico (1987-1993 şi 1997-1998) 173 de prezenţe şi a marcat 38 de goluri.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.