Box

Adevărul din spatele accidentării lui Lucian Bute: "A fost la un pas să se lase de box"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 20 November 2014

Lucian Bute trebuia să boxeze pe 6 decembrie împotriva argentinianului Roberto Bolonti, însă o accidentare la spate l-a scos pe român din circuit şi astfel i-a amînat acestuia revenire în ring.
Felix Păun, primul antrenor al lui Bute, povesteşte de unde i se trage fostului campion mondial la IBF toate aceste probleme de sănătate.

"Cînd am citit ştirea că s-a accidentat la spate, gîndul mi-a zburat la problemele pe care le-a avut cînd a fost junior. Pe la 17 ani se plîngea de dureri mari la spate. Eu credeam că este ceva firesc, mai toţi sportivii avînd dureri din cauza efortului, dar s-a descoperit că avea discopatie lombară.

A fost la un pas să se lase de box pentru că nu mai suporta durerile, iar la vîrsta lui se cerea un efort în plus, fiind intr-o perioadă de acumulări. A făcut la greu acupunctură şi fizioterapie.

De cînd a trecut la profesionism nu s-a mai plîns, dar cu siguranţă a avut mereu dureri. Acum presupun că a făcut un efort mai mare cu noul antrenor şi durerile au recidivat. El ştie mai bine dacă trebuie să continue sau să se retragă", a declarat Felix Paun pentru ziarul Ring.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.