Tenis

Mai au nevoie de o victorie » Elveţia e la un pas de Salatiera de Argint: conduce cu 2-1

Federer și Wawrinka felicitîndu-se pentru victorie // Foto: Reuters

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Elveţia conduce Franţa cu 2-1 în finala Cupei Davis, după ce ieri Wawrinka şi Federer au trecut de Benneteau şi Gasquet cu 6-3, 7-5, 6-4.

Roger Federer şi Stan Wawrinka sînt foarte aproape de a-şi completa palmaresul cu Salatiera de Argint. Elveţia o conduce cu 2-1 pe Franţa în finala Cupei Davis, care se joacă la Lille, pe stadionul "Pierre Mauroy", după două zile de meciuri. Ieri a fost timpul partidei de dublu, în care au intrat alţi jucători faţă de cei anunţaţi.

În tabăra elveţiană Chiudinelli şi Lammer au fost înlocuiţi de Federer şi de Wawrinka, în timp ce în cealaltă Tsonga nu a vrut să joace şi pe teren a intrat Richard Gasquet, care a făcut pereche cu Julien Benneteau.

A fost un meci în care Roger şi Stan au jucat excelent şi nu au avut prea multe probleme să se impună în minimum de seturi, 6-3, 7-5, 6-4. Cîştigători ai aurului olimpic în 2008 la dublu, la Beijing, şi vechi parteneri de antrenament, cei doi elveţieni au adus un punct vital în lupta pentru trofeul cel mare.

"E o uşurare că am cîştigat, mai ales că am avut atîtea probleme cu spatele. Vreau să le mulţumesc celor din echipa medicală. Stan m-a încurajat şi el", a spus Roger.

Azi, se va decide totul, elveţienii avînd nevoie de o singură victorie pentru a cuceri în premieră Cupa Davis. Primul meci va fi între Tsonga şi Federer, de la ora 14:00 (în direct DolceSport2), iar al doilea între Monfils şi Wawrinka.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.