Campionate

Martor la mită! A apărut dovada corupţiei: 1,2 milioane euro pentru voturi favorabile la CM 2018 şi 2022

Blatter şi marele Blatt: CM 2022 în Qatar // Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fosta membră în Comitetul de Candidatură a Qatarului a fost de faţă în Angola, unde 3 membri africani ai Executivului FIFA ar fi primit bani pentru alegerea sediilor Mondialelor.

Scandalul de corupţie Rusia 2018 şi Qatar 2022 capătă dimensiuni tot mai ameninţătoare pentru FIFA în baza noilor dezvăluiri ale celui mai incomod pion al acuzării. Insiderul qatarian Phaedra Al Majid susţine că deţine şi probe în a confirma raportul procurorului american Michael Garcia.

Fostul director de comunicare în Comitetul de Candidatură a Qatarului a declarat, în interviul din cotidianul brazilian Folha de Sao Paulo, c-a fost martor la mită. Episodul s-a întîmplat în Angola, unde 3 dintre cei 4 membri africani ai Executivului FIFA au primit "oferte" de 1,2 milioane de euro pentru a vota gazdele următoarelor două Mondiale.

Contrar celor susţinute de FIFA şi de Qatar, adaugă Al Majid, unul dintre capii corupţiei ar fi Bin Hamann: "Era lobbyistul-cheie, parte integrală a strategiei care a asigurat victoria Qatarului", spune arabo-americanca păzită de trei agenţi FBI.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.