Europa League

Gladiatorul e din plastilină! » Alex Bourceanu a arătat în Danemarca de ce a jucat foarte puţin de cînd a revenit la Steaua

Articol de Adrian Negulescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Alex a fost aproape să producă două goluri pentru Aalborg şi nu şi-a ajutat colegii cu absolut nimic. Gâlcă l-a schimbat după ceva mai mult de o oră.

Rusescu a fost un împrumut bun, Bourceanu, nu. Aceasta e concluzia după o jumătate de an. Reveniţii se comportă complet diferit, chiar dacă, înainte ca Steaua să-i vîndă în străinătate, ambii erau fotbalişti importanţi.

Rusescu a ajutat echipa lui Gâlcă cu goluri importante, împrumutul lui de la Sevilla s-a dovedit o afacere foarte bună, în ciuda pauzei pe care atacantul a luat-o din pricina accidentării grave pe care a suferit-o în partida cu ASA Tîrgu Mureş. Bourceanu nu e la fel de bun. Pînă acum, e chiar complet inutil!

Gâlcă a apelat la Aalborg din start la Alex, forţat de absenţa titularului obişnuit din acest sezon, Prepeliţă. Absenţa lui Prepe s-a dovedit mai importantă decît părea înaintea partidei din Danemarca. Bourceanu şi-a făcut antrenorul să regrete lipsa lui Andrei. Fostul "gladiator-căpitan" al roş-albaştrilor s-a întors alt jucător din Turcia.

Le-a pasat de două ori!
Contra lui Aalborg nu a mai fost nici agresiv, nici implicat în fazele de atac. Prezenţa pe teren a lui Sînmărtean i-a diminuat rolul pe care îl avea Bourceanu în perioada trecută la Steaua, Alex nu mai distribuie baloanele pentru atac, se rezumă doar să se apere. Nu a fost în stare să se achite de rol nici în defensivă. Ba a fost aproape să contribuie decisiv la două atacuri ale nordicilor.

În prima repriză, Alex, aflat în alergare, a controlat rudimentar mingea, care i-a sărit din picior la Helenius. Atacantul lui Aalborg a tras de la marginea careului direct în braţele lui Arlauskis, o execuţie cu care i-a anulat lui Bourceanu vina la un posibil gol.

Alex a mai comis-o o dată, aproape identic, în partea secundă a jocului. Mingea s-a urcat iar pe el ca pe un junior lipsit de talent şi a sărit tot la Helenius. Vîrful a marcat de data asta, doar că asistentul semnalizase deja ofsaid. Gâlcă a pus capăt chinului lui Bourceanu: l-a înlocuit după o oră şi un pic cu Breeveld.

4 meciuri mai avea Bourceanu de la revenirea la Steaua înaintea celui de aseară, dintre care doar unul ca titular, la 1-0 cu CSMS Iaşi, în Cupă

1,3 milioane de euro a încasat Steaua în schimbul lui Bourceanu, pe care l-a vîndut la Trabzonspor la începutul acestui an. Mijlocaşul de 29 de ani s-a accidentat la genunchi, apoi a fost împrumutat pînă în vara viitoare înapoi în Ghencea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.