Diverse

A fost dorită de canadieni, dar a ales să rămînă în România » Alina Dumitru se revoltă: "Federaţia mi-a întors spatele"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 28 noiembrie 2014

Alina Dumitru, campioană olimpică şi cea mai titrată judoka pe care a avut-o România, s-a retras în urmă cu doi ani din activitate, iar acum este antrenoarea a 24 de copii la Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

Fosta sportivă este nemulţumită de Federaţia Română de Judo despre care spune că n-a făcut nimic pentru a o ajuta să poată preda cele învăţate unor copii ceva mai mari decît cei pe care îi pregăteşte acum.

"Mi-a fost foarte greu la început, însă am avut lîngă mine oameni care m-au ajutat şi sfătuit cum să procedez cu cei mici. Am cărţi din care mă documentez, dar nici internetul nu-l ignor pentru a mă informa. Nu poţi să începi cu un copil de şase ani direct cu procedee de judo. E nevoie de jocuri, de alte tehnici pentru a-l atrage.

Totul se învaţă. Eu aş fi vrut să pregătesc cadeţi, adică de la 12 ani în sus, dar văd că federaţia nu face nimic pentru mine. Am ridicat federaţia prin medaliile cucerite, iar acum mă răsplăteşte cu spatele. Nici măcar membră nu sunt. Aş fi vrut un centru de excelenţă la Bucureşti, dar nimic nu se face fără deciziile federaţiei. Acolo cu siguranţă aş putea să am ce arăta şi învăţa.

Am auzit numai vorbe, dar fapte, nimic după doi ani. Degeaba vrea COSR sau Clubul Armatei un centru de excelenţă dacă federaţia nu mişcă un deget în acest sens. Pe mine m-au dezamăgit foarte rău, chiar am avut intenţia să plec din ţară. Am fost «curtată» de cei din Canada cînd am fost la fratele meu, mi se oferea tot ce îmi doream. Dar am zis să mai am răbdare că poate se schimbă ceva în bine şi la noi", a povestit Alina Dumitru pentru Ring.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.