Campionate

Mircea Lucescu îl apără pe Brandao: "E grav să-l condamni la închisoare!"

Luce (dreapta), într-o discuţie cu Brandao

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul, care l-a avut 5 ani jucător la Şahtior pe brazilian, afirmă: "În Franţa nu se glumeşte. Totuşi, e o hotărîre prea aspră, poate fi un precedent periculos".

Sîmbătă, 16 august, o ceartă începută pe teren între doi brazilieni, la PSG - Bastia 2-0, s-a încheiat violent în faţa vestiarelor. Brandao, atacantul corsicanilor, căruia Thiago Motta îi repetase în timpul meciului că a comis în 2011 într-adevăr violul de care a fost achitat ulterior, şi-a aşteptat rivalul şi l-a izbit cu capul în figură. Umplîndu-l de sînge şi provocîndu-i o fractură de piramidă nazală.

6 luni suspendare
Joi, 18 septembrie, Comisia de Disciplină a Ligii a decis: l-a suspendat 6 luni pe Brandao, 21 de partide de Ligue 1. Dar cazul a ajuns şi la o instanţă civilă.

Joi, 27 noiembrie, Tribunalul corecţional din Paris l-a condamnat pe fotbalist la o lună de închisoare fermă şi 20.000 de euro amendă, deşi procurorul ceruse 8 luni cu suspendare şi 15.000 E sancţiune pecuniară.

Potrivit L'Equipe, judecătorul a susţinut că duritatea sentinţei se explică nu doar prin "premeditare într-un alarmant context de violenţă pe stadioane. Curtea a considerat hipermediatizarea cazului o circumstanţă agravantă".

"Thiago n-a fost spitalizat"
Contactat de Le Parisien, Mircea Lucescu l-a apărat pe Brandao, jucătorul său la Şahtior între 2004 şi 2009. "Închisoare? În Franţa nu se glumeşte. Pare prea aspru totuşi. E o problemă sportivă, iar după meciuri sînt emoţii intense, lucrurile depăşesc normalul. Pentru ce a făcut, Brandao merita sancţionat şi lunga sa suspendare e corectă. Însă e grav să-l condamni la închisoare", a declarat Luce, avertizînd: "Posibil să devină un precedent periculos. În viitor, orice lovitură, pumn sau picior, poate fi pedepsită cu închisoarea. Brandao a avut o reacţie urîtă, dar Thiago nici n-a fost spitalizat".

N-ar fi exclus, în final, ca Brandao să nu mai fie trimis în spatele gratiilor. Iar luna de închisoare să fie comutată în muncă în folosul comunităţii.

"Brandao e un băiat drăguţ. Războinic pe teren, dar niciodată rău. Eu n-am avut probleme cu el" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

"Eu trăiesc acum în Ucraina, unde sînt atîtea probleme. Şi voi îmi vorbiţi de închisoare pentru Brandao? E uluitor!" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.