Handbal

Peripeţii spre casă » Greva piloţilor de la Lufthansa era să lase naţionala României pe drumuri

Fetele din reprezentativa României au sărbătorit ziua naţională pe drum // Foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Drumul reprezentativei României din Germania spre Cluj Napoca a fost perturbat ieri de greva piloţilor de la Lufthansa.

"Naţionala" de handbal a României a disputat sîmbătă şi duminică, în Germania, ultimele două partide de verificare înainte de startul Campionatului European din Ungaria şi Croaţia. Victoriile, cu 27-23, respectiv 26-23, au ridicat moralul în lotul pregătit de Gheorghe Tadici.

Ieri însă, fetele nu au avut o zi prea plăcută. Ar fi trebuit să plece de la Dusseldorf în jurul prînzului, spre Munchen, şi de acolo direct la Cluj Napoca. Greva piloţilor de la Lufthansa a perturbat însă zborurile, lucru care a afectat şi prima reprezentativă.

"Ne-am dus mai repede pe aeroport şi am tot încercat soluţii. Ni s-au oferit însă posibilităţi pe care nu le puteam accepta. Au vrut să împartă echipa, unii să aterizeze la Bucureşti, alţii la Iaşi, unii la Cluj-Napoca. Le mai strîngeam pe toate cred că sîmbătă, înainte de a pleca în Ungaria", a făcut haz de necaz Tadici.

Pînă la urmă lucrurile s-au rezolvat. "Noroc cu prietenul nostru din Germania, Richi, care a vorbit la Lufthansa. Am avut o cursă rapidă de la Dusseldorf la Munchen, am avut ceva emoţii dacă prindem legătura de Cluj, dar totul s-a încheiat cu bine", a încheiat Tadici.

Richard Reinhold este fostul preparator fizic de la Gummersbach, un sas din Transilvania care acum trăieşte în Germania şi care a ajutat handbalul românesc în Germania ori de cîte ori a avut posibilitatea.

ALTE ŞTIRI:

Danemarca a cîştigat "Mobelringen Cup"
Reprezentativa Danemarcei, adversara României în grupa de la Euro 2014, a cîştigat duminică "Mobelringen Cup", turneul amical desfăşurat în Norvegia. Echipa lui Pytlick a trecut cu 24-21 de Norvegia, cu 32-20 de Serbia şi cu 26-23 de Franţa. Gazda Norvegia, echipa în faţa căreia România va debuta la Debrecen, pe 7 decembrie, a terminat pe locul 2, campioana olimpică reuşind să învingă Franţa, 21-20, şi Serbia, cu 30-18. Ucraina, a treia adversară din grupa României, a jucat două partide de verificare contra Slovaciei. A cîştigat-o pe prima 29-23, dar a pierdut-o pe a doua, 27-30.

Managarova explică de ce a ales Rusia
Iulia Managarova, fosta extremă dreapta a Oltchimului, titulară de bază în "naţionala" Ucrainei, a refuzat să mai răspundă convocărilor venite de la echipa galben-albastră. Iulia este acum la Rostov Don, în Rusia, şi şi-a arătat intenţia de a juca pentru Rusia. "A fost decizia mea, nu m-a influenţat nimeni. Am vorbit cu cei de la Rostov, cu selecţionerul Rusiei, Evgheni Trefilov, dar nu a fost presiune din partea lor", a declarat Iulia pentru portalul ucrainean xsport. "În Ucraina nu avem condiţii să facem performanţă. Au fost cazuri cînd fetele s-au accidentat la naţională, dar au trebuit să se opereze din banii lor sau cu ajutorul cluburilor", a spus Managarova. Ea nu va putea juca însă pentru Rusia, conform regulamentului, decît în iunie 2017.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.