Diverse

VIDEO + FOTO Povestea incredibilă a canadiencei care a sfidat paralizia » Din scaunul cu rotile, pe podium la un concurs de fitness!

Sursa foto: dailyhiit.com

Articol de Alexandru Răducanu  —  marţi, 02 decembrie 2014

În august 1999, pe cînd se întorcea de la o petrecere împreună cu sora ei, maşina a derapat şi a zburat de pe şosea. Accidentul a lăsat-o pe canadianca Vanessa Rogers, la 16 ani, paralizată complet de la gît în jos.
"Mi-am fracturat gîtul în patru locuri. E cel mai înfricoşător lucru posibil, să ajungi de la a avea totul la nimic în doar o clipă!"

, povesteşte tînăra din Edmonton. "Începusem deja să ne împăcăm cu ideea că va rămîne în scaunul cu rotile toată viaţa", mărturiseşte mama Vanessei, Delphene Balan.



A urmat bătălia cruntă cu depresia. Pînă cînd, într-o zi, două luni mai tîrziu, s-a întîmplat miracolul de sub unu la sută şanse. "Am început să ţip, am izbucnit în plîns şi am strigat-o pe mama: «Vino repede să mă vezi!»". Vanessa începuse să-şi mişte degetele şi picioarele.

În 10 luni, mergea deja doar cu ajutorul unui baston. Şi nu s-a oprit aici.

Inspirată de mama ei, antrenor de bodybuilding, Vanessa a început să meargă regulat la sală: "Am vrut să le demonstrez contrariul tuturor celor care se îndoiau de mine". S-a dedicat total fitness-ului şi şi-a transformat corpul.

La 30 de ani, cu tot cu baston, a ajuns pe scena unei competiţii de fitness, reuşind să se claseze pe 3 şi să se califice mai departe! "Trăiesc viaţa din plin, fiecare zi ca şi cum ar fi ultima. Am primit a doua şansă".

Sursa: dailyhiit.com








Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.