Cupa Romaniei

Fair-play îngheţat » CFR Cluj se califică în semifinale, după o victorie controversată: 4-3 cu CS Mioveni

Articol de Vlad Ispas  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Clujenii s-au impus după ce au fost conduşi cu 3-0. La scorul de 3-2 pentru gazde, jucătorii ardeleni au dat dovadă de lipsă de sportivitate şi au egalat dintr-o fază în care ar fi trebuit să returneze o minge celor de la Mioveni


Se ia o echipă de ligă secundă, cu moral, după ce a eliminat-o pe Dinamo în turul anterior, şi o formaţie din fruntea clasamentului, dar cu mari probleme financiare. Se presară cu zăpadă, teren greu şi ambiţii mari.

Urmau surprize mari din partea gazdelor. Deşi nu şi-au menajat vedetele, cei de la CFR au evoluat penibil şi, după o bară a lui Nilă, echipa din Mioveni deschidea balul. După un corner, Stoica s-a înălţat în mijlocul careului şi a făcut 1-0. Pauză! Lucrurile încă nu erau foarte grave, ardelenii aveau de recuperat doar un gol.

Se putea să fie şi mai rău pentru CFR? Desigur. Nilă a scăpat spre poartă şi a decis să nu potolească mingea ce ţopăia spre careul lui Felgueiras. A lovit-o cu toată forţa, iar balonul s-a dus fix în vinclu. Gazdele au început să facă şi show.
Se putea şi mai rău de atît? Bineînţeles. De obicei, Felgueiras era responsabil cu paradele ireale, însă a venit momentul să o comită. Un şut slab, care pe un teren normal ar fi ieşit în aut de poartă, s-a oprit în faţa porţii. Căpitanul clujenilor a intuit greşit traiectoria balonului şi Gălan a trimis în poarta goală.

Dar după bucurie au urmat emoţiile. Tade a redus din handicap printr-un penalty şi Chanturia, printr-o execuţie senzaţională, a micşorat diferenţa la un singur gol.

Finalul meciului a dat naştere unei adevărate polemici. Cei de la CFR ar fi trebuit să returneze mingea gazdelor, dar n-au făcut-o. Balonul a ajuns la Tade, care a egalat. A urmat un val de proteste din partea galben-verzilor. Zadarnic, arbitrul nu putea face nimic.

Era posibilă mai multă dramă? Sigur. Mingea a ajuns la Ivanovski, la marginea careului, şi a declanşat coşmarul pentru trupa lui Niculescu. Şutul său a adus victoria CFR-ului, după un meci absolut halucinant, dar umbrit de gestul lui Tade. Clujenii au ieşit de pe teren bulgăriţi de suporterii din tribună, iar Claudiu Niculescu a rămas pe bancă cu ochii în lacrimi.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.