Tenis

Avertisment dur: "Nu vă daţi copilul la tenis! E ca la Caritas! Nimeni nu e normal la cap, de la antrenori la sportivi!"

Roger Federer la Wimbledon, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 03 decembrie 2014

Avînd în vedere cazul Andrada Surdeanu, GSP a publicat mai multe opinii în ediţia tipărită de astăzi. Ziaristul Adrian Fetecău are şi el fata la tenis, dar vrea să scrie o carte prin care îndeamnă părinţii să nu-şi dea odraslele la tenis


Adrian Fetecău, redactor de sport la Radio România Actualităţi, cunoaşte foarte bine fenomenul juvenil în tenis. Fata sa, Irina Fetecău (18 ani), practică tenisul.

"Am scris cîteva cărţi la viaţa mea, dar intenţionez să mai scriu una care să se numească «Nu vă daţi copiii la tenis!». Am cunoscut această lume şi pot spune că în perimetrul tenisului nu găseşti mulţi care să fie normali la cap, de la sportivi pînă la antrenori şi părinţi", declară Fetecău.

El spune că trei lucruri sînt definitorii pentru lumea tenisului juvenil:

"Primul ar fi munca. Volumul de muncă e imens, puţini fac faţă. Al doilea, cel mai important, banii. Ai nevoie de bani mulţi ca să reuşeşti, unii îşi cheltuiesc averile şi aşteaptă apoi să se întoarcă înzecit.

Iar al treilea ar fi faptul că tenisul e sportul care creează cele mai mari probleme psihice, care te macină continuu", a adăugat Fetecău. Ziaristul încheie. "În tenis e ca la Caritas. Auzi cît a cîştigat Halep, ce sume se vehiculează, iar la părinţii care nu-şi văd copiii sus apare această stare nebunească!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.