Liga 1

VIDEO şi FOTO Ionel Dănciulescu face azi 38 de ani: "Mă bucur că sînt parte din istoria acestui club mare din România"

+14 Foto
Foto: fcdinamo.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 06 decembrie 2014

Azi îşi aniversează ziua de naştere legendarul fotbalist, actual antrenor al lui Dinamo, Ionel Dănciulescu.
Născut la Slatina, în urmă cu 38 de ani, Ionel Dănciulescu a debutat în fotbalul profesionist în 1993, la Electroputere Craiova. De la acel moment şi pâna în 2013, anul în care a decis să-şi încheie cariera de fotbalist, „Corbul” a adunat 515 meciuri în Liga I, 214 goluri şi a reuşit să câştige de trei ori titlul cu Dinamo.

"Pentru mine este foarte important faptul că multe dintre zilele mele de naştere au fost petrectute în această mare familie numită Dinamo Bucureşti. Sper să mai prind foarte mulţi ani în această ipostază. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au dat mesaje şi m-au încurajat. Le transmit dinamoviştilor să aibă încredere în mine şi în oamenii de aici. Vom face tot ce depinde de noi pentru ca Dinamo să redevină o forţă pe plan intern şi extern. Suporterii trebuie să fie conştienţi că nu este un moment uşor. În viaţa oricărei echipe sunt şi momente bune, şi mai puţin bune.

Sunt o legendă la scară mai mică pentru că au fost jucători mult mai mari decât mine. Eu mă bucur că fac parte din istoria acestui club mare din România. Le transmit jucătorilor să facă fotbal de plăcere, să muncească mult şi să fie devotaţi. Sunt multe momente frumoase trăite de mine la Dinamo. Nu pot să fac un clasament pentru ca sunt mult prea multe”, a declarat Ionel Dănciulescu pentru fcdinamo.ro.

Cifrele lui Ionel Dănciulescu în tricoul lui Dinamo:

356 meciuri / 152 goluri în prima ligă
44 meciuri / 23 goluri în Cupa României
41 meciuri / 16 goluri în cupele europene
3 titluri de campion al României: 2002, 2004, 2007
A câştigat de patru ori Cupa României: 2003, 2004, 2005, 2012
Supercupa Romaniei: 2012
Golgeter al României: 2004, 2008

Recordurile lui Ionel Dănciulescu

515 meciuri a adunat Ionel Dănciulescu pe prima scenă a fotbalului românesc. Pe primul loc în topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri în prima ligă!
214 goluri a marcat Ionel Dănciulescu în prima divizie, fiind pe poziţia secundă în clasamentul golgeterilor din toate timpurile în Liga I, după un alt mare dinamovist Dudu Georgescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.