Handbal

Pierdute printre fiorduri » România a început împiedicat Euro 2014, cedînd categoric în faţa Norvegiei

Articol de Marian Ursescu, Marius Ionescu (Foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

De 14 ani nu o mai învinsese "naţionala" României pe cea a Norvegiei într-un meci oficial. Şi statistica rămîne la fel de valabilă şi de dureroasă şi după meciul de aseară, de debut în Grupa B a Campionatului European.
Un meci în care "tricolorele" n-au avut nici o şansă. Poate doar, pe final, cînd nordicele reduseseră turaţia la limita minimă, pe aceea a reducerii diferenţei. În rest, cele două echipe nu puteau fi mai diferite. Norvegia - iute, inspirată, combinativă, cu cîteva viteze în plus. România - timorată, fără forţă pe pătrundere sau de aruncare, lăsînd mult, aproape imens din sarcina ofensivă şi din responsabilitate pe Cristina Neagu.

Interul stînga de la Buducnost a şi înscris cele mai multe goluri ale României, 7, dar a şi ratat mult. Logic, de altfel, într-o zi în care foarte puţine lucruri au funcţionat cît de cît în tabăra tricoloră. Cît de repede s-au desprins adversarele! Kristianse, Oftedal şi Alstad au aruncat de la distanţă, puternicul pivot Løke a măturat tot pe semicerc, extremele Herrem şi Koren s-au integrat şi ele într-un joc bazat pe combinaţii fulgerătoare. În minutul 18 erau deja 7 goluri avans pentru Norvegia, 10-3, iar la noi înscriseseră Neagu şi Elisei, jucătoare experimentate. Pînă la pauză, diferenţa a crescut, 16-7, repriza a doua avînd nevoie de un miracol pentru a schimba ceva.

La rubrica mici dezastre au intrat în curînd şi ratările de la 7 metri, Neagu, Brădeanu şi Băbeanu neîntîlnind poarta din respectivele situaţii. În partea secundă, ariditatea jocului româncelor s-a păstrat, avansul norvegian s-a mărit pînă la 12 goluri (10-22, 11-23, 12-24). Pe final, antrenorul islandez al Norvegiei, Thorir Hergeirsson, a schimbat linia întîi cu cea de-a doua şi echipa noastră s-a apropiat un pic. Scorul final, 19-27, oferă aripi mari nordicelor încă din startul competiţiei, şi lasă României opţiuni stricte pentru a continua. Următorul meci va fi mîine, tot de la 19:15, contra Danemarcei.


ROMÂNIA 19 (7)

Neagu 7, Brădeanu 2, Ţăcălie 2, Ardean Elisei 2, Băbeanu 2, Pintea 1, Perianu 1, Chintoan 1, Chiper 1
NORVEGIA 27 (16)
Oftedal 5, Kristiansen 4, Løke 4, Mörk 4, Koren 4, Alstad 3, Herrem 3


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.