Stranieri

Ţepe! » Presa germană îi pune la pămînt pe români: ”Maxim şi Marica, efectele unui sistem de scouting deficitar”

Maxim a stat în tribună, sîmbătă, la meciul cu Schalke, după ce etapa trecută fusese rezervă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul manager al şvabilor, Horst Heldt, le-a dezvăluit ziariştilor că nimeni nu l-a avertizat asupra lui Marica înainte de a-l cumpăra.

VfB Stuttgart a ajuns pe ultimul loc în Bundesliga, după ce sezonul trecut s-a salvat pe ultima sută de metri de la retrogradare. Iar cotidianul local Stuttgarter Zeitung a descoperit una dintre explicaţiile prăbuşirii echipei: politica defectuoasă de personal. Cele mai semnificative exemple în opinia jurnaliştilor germani: Ciprian Marica şi Alexandru Maxim!

"Marica a fost cumpărat în 2007 pe 8 milioane de euro, record în istoria lui VfB, la recomandarea unui impresar. Transferul s-a dovedit falimentar. La fel s-a întîmplat şi acum doi ani, cu Maxim", aminteşte cotidianul citat.

Întrebat de ce l-a adus pe Marica de la Şahtior, Horst Heldt, managerul de atunci al şvabilor, a răspuns sec: "Fiindcă nimeni nu m-a oprit".

O afirmaţie care pentru Stuttgarter Zeitung relevă gravele lacune ale sistemului de scouting: "Dacă românul era monitorizat o perioadă mai lungă de timp, Heldt putea fi avertizat în privinţa lui. La fel Fredi Bobici, succesorul său, cu privire la Maxim".

93 de meciuri a jucat Marica pentru VfB între 2007 şi 2011, marcînd 19 goluri

46 de apariţii are Maxim la Stuttgart (9 goluri) din ianuarie 2013, cînd a fost adus de la Pandurii

9,5 milioane de euro a cheltuit VfB Stuttgart cu transferurile lui Marica (8) şi Maxim (1,5)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.